Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2019, 18:06
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Obal na mobil podobný ľudskej koži reaguje na dotyky, dá sa aj štekliť

TECH
Uložiť Uložené

Firma zatiaľ predstavila dvojicu prototypov.

Vieš si predstaviť, že by bol tvoj telefón obalený v ľudskej koži? Samozrejme by nešlo o pravú kožu, ale jej umelá napodobenina sa v mnohých smeroch podobá na ľudskú – a to nielen vizuálne. Podľa NewScientist totiž takáto koža dokáže reagovať na pohyby našej ruky a rozpozná, či po nej prechádzame, tlačíme na ňu alebo ju dokonca šteklíme.

Umelá koža však nemusí slúžiť len ako obal na mobil, ale môže byť napríklad využívaná ako touchpad k notebooku alebo herný joystick. Vďaka tomu, že rozozná druhy pohybov, vieš prostredníctvom nej hmatovým spôsobom komunikovať s virtuálnym avatarom. Túto vymoženosť však zrejme využijú len ozajstní fajnšmekri.

Odporúčané
TOP 10 technologických produktov z minulosti, vďaka ktorým je dnes život lepší TOP 10 technologických produktov z minulosti, vďaka ktorým je dnes život lepší 20. októbra 2019, 11:48

Tím Marca Tessiera z Telecom Paris vytvoril dvojicu prototypov. Jeden z nich pôsobí extrémne realisticky a druhý ma rovnomernejší povrch. Čo sa týka autentickosti vyobrazenia, ďalším krokom je pridanie chĺpkov a taktiež zabezpečenie regulovania vlastnej teploty.

Okrem spomínaných možností sa dá umelá koža využiť taktiež v spojení so smart watch alebo po napojení na robota. Nižšie priložené video ti ukáže jednotlivé spôsoby, akými dané zariadenie vlastne funguje. Mal by si záujem o zakúpenie takejto technológie, alebo ťa už pri pomyslení na prácu s realistickou podobizňou kože mrazí?

Domov
Zdieľať
Diskusia