Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Tatra banka.
18. novembra 2019, 10:59
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Čo dnes dostane podnikateľ zadarmo? Tieto rady oceníš pri rozbiehaní vlastného biznisu

REFRESHER
Uložiť Uložené

Získaš inšpiráciu a ešte k tomu aj ušetríš.

Každý má svoj podnikateľský sen a kto hovorí, že nie, ten ho už rozbehol. Robiť pre seba má svoje výhody a motivačných článkov či kníh o podnikaní nájdeš na internete nespočet. Šikovní podnikatelia dokážu meniť svet. Vytvárajú podmienky ľuďom, ktorých zamestnávajú, prispievajú k rastu životnej úrovne a svojim príkladom podnecujú ďalších k tomu, aby ich nasledovali. 

Podnikanie prináša aj zodpovednosť. Tak, ako vieš šíriť pozitívny odkaz, môžeš svojim príkladom mnohých odradiť. Na začiatku by to ale nemalo odradiť teba.   

Užitočné e-booky aj podnikateľský účet. Čo ti pomôže rozbehnúť biznis úplne zadarmo?
Užitočné e-booky aj podnikateľský účet. Čo ti pomôže rozbehnúť biznis úplne zadarmo? Zdroj: Unsplash

Aj tí úspešní totiž robili chyby, z ktorých sa museli poučiť. Ak by mali začať dnes, mohli by využiť veľa užitočných služieb a získať know-how aj zadarmo.

Aby sme ťa o tom presvedčili, ukážeme ti niečo z toho, čo sa ti môže hodiť, alebo ťa ako začínajúceho podnikateľa inšpirovať

Získaj znalosti na budovanie online značky 

Postaviť úspešnú a rozpoznateľnú značku ti pomôžu špecialisti na online marketing. Za ich rady v tomto e-booku nemusíš platiť vôbec nič. Jednotlivé kapitoly sú výstižné a zrozumiteľné, preto ti kniha nezaberie ani veľa času.  Vďaka nemu pochopíš, čo všetko zahŕňa budovanie značky. Zistíš, ako si poradiť s brandingom, brand manažmentom aj vizuálnou identitou

Užitočné e-booky aj podnikateľský účet. Čo ti pomôže rozbehnúť biznis úplne zadarmo?
Užitočné e-booky aj podnikateľský účet. Čo ti pomôže rozbehnúť biznis úplne zadarmo? Zdroj: Visibility

V sprievodcovi sa dočítaš, ako brand nielen správne vybudovať v online prostredí, ale aj ako ho správne vytvárať pri budovaní webu a používať na sociálnych sieťach

Byť viditeľný vo výsledkoch vyhľadávania a uspieť v konkurencii na webe ti zas pomôže bezplatný online kurz od Google vo forme pútavých video návodov. Kurz ti dá v 26 moduloch základy digitálneho marketingu. Je nabitý praktickými cvičeniami a reálnymi príkladmi. Vďaka nim dokážeš použiť získané znalosti aj v praxi.

Dobrý web je základ

Hneď po online kurze sa môžeš pustiť do založenia webstránky. Existuje hneď niekoľko intuitívnych tvorcov stránok, ktoré zvládneš aj keď nevieš programovať.

Užitočné know-how aj podnikateľský účet. Čo ti pomôže rozbehnúť biznis úplne zadarmo?
Užitočné know-how aj podnikateľský účet. Čo ti pomôže rozbehnúť biznis úplne zadarmo? Zdroj: Unsplash

Tým najznámejším je Wix, kde nájdeš veľké množstvo šablón, z ktorých si môžeš vybrať. Navyše, importovať do svojej stránky vieš aj vlastný web-shop.  Ak chceš, aby tvoj biznis vyzeral profesionálne, mysli aj na svoju doménu , ktorú si na tejto stránke vieš tiež prispôsobiť tak, aby nemala generickú koncovku wix.com.

Inšpiruj sa známymi podnikateľmi

Ak už máš plán, s čím chceš podnikať, presadiť tvoj nápad bude vyžadovať veľkú dávku entuziazmu.  Posmeliť vedia príbehy podnikateľov, ktorí to dokázali. Ak nemáš problém s angličtinou, skús jeden z najúspešnejších podcastov na svete Mixergy.

Užitočné e-booky aj podnikateľský účet. Čo ti pomôže rozbehnúť biznis úplne zadarmo?
Užitočné e-booky aj podnikateľský účet. Čo ti pomôže rozbehnúť biznis úplne zadarmo? Zdroj: Unsplash

Vypočuť si môžeš rady a príbehy zvučných mien, akými sú napríklad marketér Gary Veynerchuk či zakladateľ wikipedie Jimmy Wales. Moderátori podcastu sa zameriavajú na témy, ako začať podnikať, ale pýtajú sa aj na spôsoby, ako nastaviť víziu, či ciele firmy. 

Ak hľadáš niečo bližšie, skús počúvať najúspešnejšieho moderátora českých podcastov Dana Tržila Na vlne podnikání.  Aj ten je zameraný na praktické tipy a know-how úspešných freelancerov, manažérov, podnikateľov a živnostníkov. Zaujímavý pohľad na podnikanie a marketing má napríklad Jan Vašík z kreatívnej agentúre Fairy Tailors, ktorý hovorí o tom, že dôležitejšie ako veľký počet fanúšikov tvojej značky bude získať ľudí, ktorí s ňou budú interagovať. 

Odhodlanie a inšpirácia budú základ tvojho úspechu. Možno aj tvoj podnikateľský príbeh bude raz v podcaste či ebooku svietiť ako príklad hodný nasledovania. 

Založ si podnikateľský účet bez poplatkov

Či už začínaš ako živnostník alebo si si založil firmu, vždy sa nájde niečo, čo ťa prekvapí a predvídať sa naučíš až po nejakom čase. Aj preto je dôležité, aby si nemal starosti navyše s bankovými službami.

Ak sa rozhodneš založiť si účet, určite oceníš podnikateľské účty od Tatra banky, ktoré majú začínajúci podnikatelia na 12 mesiacov bez poplatku za účet. Či už je to Živnostenský účet určený pre všetkých živnostníkov a slobodné povolania, alebo účet s balíkom služieb Tatra Business určený pre právnické osoby.

Užitočné e-booky aj podnikateľský účet. Čo ti pomôže rozbehnúť biznis úplne zadarmo?
Užitočné e-booky aj podnikateľský účet. Čo ti pomôže rozbehnúť biznis úplne zadarmo? Zdroj: Tatra banka

Živnostenský účet môžeš navyše využívať bez poplatku aj po roku, stačí ak ti naň mesačne príde bezhotovostne aspoň 500 eur. Svoj účet máš stále so sebou vďaka mobilnej aplikácii a tak môžeš robiť business kdekoľvek sa rozhodneš. Na začiatok to nie je zlé, čo povieš?

Domov
Zdieľať
Diskusia