Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2019, 12:13
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Aký bude osud nacistickej sci-fi Ameriky? Výbušný trailer pre finále The Man in the High Castle ukazuje pád Sochy slobody

Aký bude osud nacistickej sci-fi Ameriky? Výbušný trailer pre finále The Man in the High Castle ukazuje pád Sochy slobody
Zdroj: Amazon Prime
FILMY A SERIÁLY THE MAN IN THE HIGH CASTLE
Uložiť Uložené

Výborné dystopické sci-fi z alternatívnej reality sa vracia v poslednej sérii.

Perfektný a úspešný sci-fi dystopický seriál The Man in the High Castle (Muž z vysokého zámku) sa nám už predstavil v troch skvelých sériách (recenziu tretej nájdeš tu). Voľná adaptácia románu Philipa K. Dicka sa odohráva v alternatívnej realite, v ktorej nacistické Nemecko a jeho spojenci vyhrali druhú svetovú vojnu.

Píšu sa 60. roky a Spojené štáty sú podrobené a rozdelené na Veľkú nacistickú ríšu (ovládanú nacistami), Japonské pacifické štáty (ovládané Japonským impériom) a Neutrálnu zónu. Hlavná hrdinka Juliana Crane (Alexa Davalos) sa však hneď v prvej sérii dostala k filmovým kotúčom, ktoré vytvára záhadný Muž z vysokého zámku a ktoré zobrazujú porážku nacistov a výhru Spojencov.

Odvtedy sme prešli už poriadny kus cesty, zistili sme, kto je onen Muž z vysokého zámku, ako aj to, že ľudia môžu za určitých podmienok cestovať medzi paralelnými svetmi. K tejto informácii sa dostali aj nacisti a teraz sa chystajú podmaniť si každý z existujúcich svetov. Podarí sa im to, alebo ich čaká definitívna porážka?

Odporúčané
Ako by vyzerali USA, keby nacisti a Japonci vyhrali druhú svetovú vojnu? The Man in the High Castle ukazuje alternatívnu minulosť Ako by vyzerali USA, keby nacisti a Japonci vyhrali druhú svetovú vojnu? The Man in the High Castle ukazuje alternatívnu minulosť 9. júla 2021, 11:20

Na odpovede na túto otázku si budeme musieť počkať do štvrtej série. Už teaser vyššie z februára (únor) tohto roku naznačil, že nás čaká skutočne epické vyvrcholenie. V tomto trende pokračuje aj najnovší trailer. Tvorcovia si pre nás evidentne pripravili poriadne strhujúcu jazdu, kde nebude núdza o napätie, ale aj silné emócie.

Zároveň už potvrdili, že štvrtá séria bude aj tou poslednou, takže sme úprimne zvedaví, ako sa im podarí všetky linky uzavrieť. V hlavných úlohách okrem Alexy Davalos uvidíme aj DJ Quallsa, Caryho-Hiroyuki Tagawu, Rufusa Sewella, Joela de la Fuenteho a Stephena Roota. Premiéry poslednej série sa dočkáme 15. novembra (listopad) 2019.

Man in the High Castle priprava
Man in the High Castle priprava Zdroj: Amazon Prime
Domov
Zdieľať
Diskusia