Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2019, 13:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Vyučovanie v školách pred 8. hodinou rannou bude v Kalifornii zakázané

NEWS KALIFORNIA ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Študenti sa nebudú musieť báť žiadnych nultých hodín.

Ako informuje ABC News, guvernér Gavin Newsom podpísal návrh zákona, podľa ktorého nesmie väčšina takzvaných middle schools (6. ročník a vyššie) začínať vyučovanie skôr ako o 08:00 a stredné školy skôr než o 08:30.

Týmto zákonom sa Kalifornia stáva prvým štátom USA, ktorý zakázal začiatok výuky pred 8. hodinou rannou. Legislatívna zmena vychádzala zo štúdie American Academy of Pediatrics, podľa ktorej má neskoršie vstávanie s ohľadom na cykly spánku pomôcť k lepším školským výkonom.

Odporúčané
Chlapec z bohatej rodiny šikanoval dievča. Doplatila na to ona, iný spôsob neexistoval, hovorí učiteľka Zdena Chlapec z bohatej rodiny šikanoval dievča. Doplatila na to ona, iný spôsob neexistoval, hovorí učiteľka Zdena 10. októbra 2019, 11:07

Štúdia prišla s dôkazmi, ktoré naznačujú, že skoršie začatie školy než pred 08:30 prispieva u žiakov k nedostatočnému spánku. Jeden z najvplyvnejších učiteľských odborov v Kalifornii The California Teachers Association proti návrhu zákona tvrdo protestoval tvrdiac, že by si začatie vyučovania mali koordinovať školy podľa vlastného uváženia

Podľa ich názoru by tak vznikli rozhodnutia, ktoré by najviac zodpovedali potrebám študentov priradeným k individuálnym školám. Lobovanie odboru ale nepomohlo, a tak sa budú musieť vybrané školy prispôsobiť legislatívnej zmene od júla roku 2022.

Domov
Zdieľať
Diskusia