Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2019, 11:02
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Loftové bývanie z Česka, ktorého minimalistický dizajn neomrzí ani naprieč časom

Loftové bývanie z Česka, ktorého minimalistický dizajn neomrzí ani naprieč časom
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Škandinávska čistosť a jednoduchosť v českom prevedení.

Azda každý túži po peknom bývaní, nezávisle od toho, či patrí medzi ľudí s nadštandardným príjmom alebo nie. Samozrejme, inak tomu nebolo ani v prípade majiteľov nehnuteľnosti, ktorú si dnes predstavíme trochu bližšie. 

Odporúčané
Panoramatický výhľad na Brno či dizajnové zariadenie. Tento penthouse si zamilujú aj Pražáci   Panoramatický výhľad na Brno či dizajnové zariadenie. Tento penthouse si zamilujú aj Pražáci 11. októbra 2019, 10:51

Konkrétne pritom pôjde o lukratívny loft so „šifrovaným“ názvom F5.04 v podaní pražského ateliéru SMLXL. Skúsení tvorcovia za roky pôsobenia nadobudli autentický rukopis, ktorý je viditeľný už na prvý pohľad. 

Hlavnými črtami priestranného útočiska v novom developerskom projekte sú tak čistosť línií a jednoduchosť v rámci dizajnu naprieč všetkými priestormi. Len veľmi ťažko by si teda hľadal gýčové zariadenie či doplnky a naopak tešiť sa môžeš na zaujímavé hry materiálov. Drevo, betón, ale taktiež kov následne architekti doplnili o viacero pôsobivých detailov, ktoré dotvárajú výsledný vzhľad loftu.  

Nás zrejme najviac zaujalo opticky veľmi štedré prepojenie kuchynskej a jedálenskej časti s obývacou, čo už síce býva štandardom, avšak obdobne plynulým spôsobom len málokde. Lepší obraz o kráse spod rúk českých tvorcov si avšak urobíš na základe fotografií z portfólia BoysPlayNice patriacich medzi špičku v rámci svojho odboru. 

Domov
Zdieľať
Diskusia