Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2019, 18:02
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Istý postup na EURO 2020 nemá z našej skupiny nikto. Slováci môžu uchmatnúť prvé miesto

Istý postup na EURO 2020 nemá z našej skupiny nikto. Slováci môžu uchmatnúť prvé miesto
Zdroj: TASR - Martin Baumann
ŠPORT EURO 2020 FUTBAL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V blížiacom sa novembri nás čaká hneď niekoľko zápasov roka.

Nie sme krajina, ktorá by každý rok postupovala na veľké turnaje. Podobnú vetu kedysi vyslovil náš bývalý reprezentačný tréner Ján Kozák. Naša cesta kvalifikáciou na EURO 2020 sa blíži ku koncu a čakajú nás už len záverečné súboje. V Chorvátsku a doma s exotických Azerbajdžanom. Nech hádžeš flintu do žita alebo stále veríš v účasť našej krajiny na prestížnom turnaji, prečítaj si, čo všetko sa musí udiať, aby sme sa na šampionáte ukázali. 

Odporúčané
Slováci môžu postúpiť na EURO 2020, aj keď skončia v skupine tretí. Cesta vedie cez inú súťaž Slováci môžu postúpiť na EURO 2020, aj keď skončia v skupine tretí. Cesta vedie cez inú súťaž 12. októbra 2019, 14:48

UŽ NIČ NEVYHRÁME

Prehráme v Rijeke a žiaden bod neuchmatneme ani Azerbajdžanu. Náš súčasný bodový zisk je, samozrejme, nepostačujúci. Ako sme však písali nedávno, je tu ešte šanca v podobe play-off Ligy národov, ktorá môže byť pre naše mužstvo tiež veľkou šancou.

FAKTOR AZERBAJDŽAN

Ak z výletu na Balkán neprinesieme ani bod, no za to zdoláme doma Azerbajdžan, zápasom roka bude pre nás Wales - Maďarsko. Jediný prijateľný výsledok z tohto zápasu bude deľba po jednom bode. My by sme mali 13, Wales 12 a Maďari 13, avšak s nimi máme lepšie oba vzájomné zápasy, ktoré skončili v náš prospech.

Dôležitý môže byť aj duel Azerbajdžan - Wales. Ostrovné mužstvo je na zápasoch vonku slabšie a Azerbajdžan nedávno pokojne mohol vydrieť aj remízu s našimi južnými susedmi. Prekvapenie môže vzísť aj z tohoto duelu, čo by nám veľmi vyhovovalo. Ak by tu Wales prehral, už sa mu nepodarí nás predbehnúť.

REMÍZA A VÝHRA

Poďme k viac chceným prípadom. Čo ak v Chorvátsku remizujeme? V podstate sa situácia nijak výraznejšie nezlepší, pretože stále budeme potrebovať remízu Walesu s Maďarskom. Prípadne jeho prehru v spomínanom Azerbajdžane.

PLNÝ BODOVÝ ZISK

Toto je scenár, ktorý by si každý futbalový fanúšik na Slovensku želal najviac. A vôbec nie je nesplniteľný. Ak by sme z Rijeky priviezli všetky 3 body a doma by sme nezaváhali s Azerbajdžanom, Chorváti by na EURO 2020 nepostúpili. Ich domáci zápas s našim výberom je pre nich totižto posledný v kvalifikačnom cykle a teda ak by sme vyhrali oba duely, určite nás nepredbehnú. A čo viac, Slovensko by skončilo v skupine na prvej priečke.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Už teraz je známe, že Chorvátom v domácom súboji nepomôže dôležitá stopérska dvojica Domagoj Vida - Dejan Lovren. A čo nám ešte vyhovuje, finalista posledných MS bude konečne pod tlakom. Hoci hrajú doma, jednoznačne potrebujú proti našim reprezentantom bodovať. V prípade, že by s našimi nezískali ani bod a my by sme posledný domáci zápas zvládli, zo skupiny by nepostúpili.

Späť
Zdieľať
Diskusia