Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2019, 11:02
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

8-ročný rybár ulovil 314-kilogramového žraloka. Ľudia kritizujú chlapca aj jeho rodičov

NEWS ŽRALOK ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Pózovanie s mŕtvymi zvieratami dokáže vyvolať rozporuplné názory.

Lodný kapitán Ibby Dardas spoločne s priateľom Jonathanom a jeho 8-ročným synom Jaydenom Millaurom sa v blízkosti Sydney vydali na rybačku. V priebehu plavby sa na 7,3 metrovej lodi s názvom The Undertaker malo podariť malému rybárovi uloviť žraloka tigrovaného. Ulovenie 314 kilogramov vážiaceho zvieraťa mohlo byť podľa Daily Mail rekordným.

Predošlý juniorský rekord držal Ian Hissey, ktorý v apríli 1997 ulovil 312 kilogramového žraloka tigrovaného. Podľa slov otca malo v čase odchytu zvieraťa pršať a more bolo nepokojné, pričom zhruba o 11:15 spozorovali pri zadnej časti lode žraloka. Malý Jayden chodieva s otcom na ryby od svojich dvoch rokov a najnovší úlovok preto považuje za veľký úspech.

Odporúčané
Aj keď si vegetarián, umierajú kvôli tebe zvieratá, hovorí lovkyňa Michaela Fialová (Rozhovor) Aj keď si vegetarián, umierajú kvôli tebe zvieratá, hovorí lovkyňa Michaela Fialová (Rozhovor) 11. februára 2019, 13:26

Niektorí užívatelia na sociálnych sieťach však šampanské na oslavu chlapca a jeho rodičov rozhodne neotvárali. „Úbohé a hanebné, aby oslavovali zbytočné zabitie zvieraťa dôležitého pre ekosystém. Nech ťa to prenasleduje do konca života,“ cituje slová jedného z kritikov Daily Star.

Ďalší užívatelia odporúčali malému rybárovi, aby miesto zabíjania zvierat radšej športoval. Iní z jeho konania vinili v prvom rade rodičov, ktorí mu v ulovení žraloka nijak nebránili. Podľa Marine Bio patrí žralok tigrovaný medzi takmer ohrozené druhy zvierat.

Domov
Zdieľať
Diskusia