Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2019, 20:37
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Dievča v škole naznačovalo gesto zbrane a mierilo na spolužiakov. Teraz čelí obvineniu z trestného činu

NEWS ZBRAŇ
Uložiť Uložené

Študentka môže stráviť rok v nápravnom centre.

Aj malé činy môžu mať skutočne obrovskú odohru, trinásťročné dievča z Kansasu je obvinené zo zločinu po tom, čo rukami napodobňovala zbraň a mierila tak na ostatných študentov. Spolužiak opýtal na päť ľudí zo školy, ktorých by najradšej zabila, informuje BuzzfeedSlečna neváhala, bežala za spolužiakmi a mierila na nich rukami. Neskôr namierila sama na seba.

Dievča v škole rukami robilo gesto zbrane a mierila na spolužiakov. Teraz čelí obvineniu z trestného činu
Dievča v škole rukami robilo gesto zbrane a mierila na spolužiakov. Teraz čelí obvineniu z trestného činu Zdroj: flickr

V ten večer to viacero študentov nahlásilo na stránke školy, ktorá im dáva možnosť anonymne hovoriť o šikane. Správy sa tak dostali k riaditeľovi školy a zavolal si k sebe študentku a aj ľudí, ktorí celý incident videli. Keď túto skutočnosť nahlásil úradom, začali sa o dievča zaujímať.

Dôstojník potom zistil, že študenti sa dievčaťa skutočne boja. Keďže sa dopustila aj iných činov, ktoré neboli na mieste, cítil, že zatknutie je nutné. Dôstojník Donchez sa však k ostatným priestupkom, o ktorých sa dopočul vyjadriť nemohol, pretože dievča ešte nie je plnoleté.

Žiačka teraz čelí obvineniu z trestného činu a bola prevezená do nápravného centra pre mladistvých.

Odporúčané
Židovskí študenti pomohli zachrániť topiaceho sa muža, ktorý mal vytetovaný hákový kríž. Neľutujeme to, vyhlásili Židovskí študenti pomohli zachrániť topiaceho sa muža, ktorý mal vytetovaný hákový kríž. Neľutujeme to, vyhlásili 27. mája 2019, 15:11

Škola sa síce k celej situácii pre médiá odmietla vyjadriť, no Buzzfeed kontaktoval starého otca dievčaťa. Jej dedko, Jon Cavanaugh povedal, že vie, že je možné, že jeho vnučka strávi rok v nápravnom centre. Okrem iného povedal, že sa kvôli tomu bojí o jej budúcnosť.

„Myslím si, že celú situáciu mohol vyriešiť riaditeľ za dverami školy, úplne sa to vymklo spod kontroly. Veď sa len predvádzala,“ povedal dedko, ktorý ostro kritizoval políciu za to, že jeho vnučku v škole spútali a vyniesli von.

Dôstojník to celé poprel, tvrdí, že dievča nespútali a že si za svojim rozhodnutím stojí.

„Znesiem kritiku za to, že som zatkol 13-ročné dievča. No nie som ochotný čeliť kritike za to, že som nezabránil školskej tragédii,“ hovorí Donchez.

Domov
Zdieľať
Diskusia