Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2019, 15:28
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších seriálov do konca tohto roka

10 najočakávanejších seriálov do konca tohto roka
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE SERIÁLY
Uložiť Uložené

Animáky, drámy, ale aj epické fantasy. Máme sa na čo tešiť.

Do konca roka nám ostávajú už len necelé 3 mesiace, no to zároveň znamená, že pred sebou máme oscarovú sezónu a taktiež jesennú sezónu, kedy štartujú mnohé ambiciózne seriály. V článku sa tak pozrieme na 10 z nich, na ktoré sa tešíme najviac my.

1. BoJack Horseman – 25. októbra 2019 a následne 31. januára 2020

Posledná séria BoJacka na Netflixe (spoločnosť sa rozhodla ukončiť ho) bude rozdelená na dve časti. Tá prvá dorazí už o 2 týždne a my sa jej nevieme dočkať. BoJack je totiž najlepší animovaný seriál súčasnosti, ktorý by mal vidieť každý fanúšik sociálnej drámy, humoru a originálnych nápadov. Chválili sme ho už toľkokrát, že nás unavuje opakovať sa. V našom vlákne si môžeš prečítať nejaké recenzie a pozrieť trailery. V každom prípade, začni ho pozerať. 

2. Big Mouth

3. séria je na Netflixe už týždeň a cez víkend pravdepodobne napíšeme aj nejakú mini recenziu. Mnohí ľudia sa k nej však ešte len dostanú, a tak sme jej chceli dať priestor aj v tomto článku. Big Mouth už v prvých dvoch sériách dokázalo svoju výnimočnosť a neuveriteľnú dávku humoru.

Odporúčané
10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 11. januára 2024, 9:30

Niekedy trailery ťažko vyzdvihnú najlepšie stránky seriálu, a tak by si si mal pozrieť nejaké tie 2-3 časti, než sa rozhodneš, či ho budeš pozerať aj naďalej. Osobne si však myslím, že nebudeš mať o čom premýšľať a okamžite sa na nadržaných tínedžerov a ich hormonálne monštrá namotáš. 

Witcher – december

1. séria Zaklínača pozostávajúca z ôsmich častí dorazí na Netflix pravdepodobne koncom tohto roka. Špekuluje sa o dátume 17. december, no na potvrdenie si počkáme do 31. októbra, kedy dorazí nový trailer. 

Doterajšie zábery a informácie nás ale potešili a všetko nasvedčuje tomu, že budeme spokojní, teda, až na niektorých jedincov, ktorým vadí obsadenie. Netflix bude nepochybne chcieť konkurovať HBO a ich fantasy nadvláde s Game of Thrones. Zaklínač na to má všetky predpoklady a pokiaľ do neho nalejú dostatočné množstvo peňazí a kvalitnej kreatívnej tvorby, budú ho milovať milióny divákov. 

Watchmen – 20. október

Seriálová adaptácia Watchmen, o ktorú sa postaral scenárista Damon Lindelof, vďaka predlohe z kultového komiksu Alana Moora, má doraziť na televízne obrazovky pod hlavičkou stanice HBO už onedlho.

Pôjde o sequel pre film. Tvorcovia sľubujú originálny príbeh, ktorý sa bude odohrávať v alternatívnej Amerike, kde sú superhrdinovia postavení mimo zákon. Prítomný bude akýsi kult s maskami Rorschacha a taktiež Dr. Manhattan, ktorý teraz žije na Marse. Najväčším prekvapením pre fanúšikov je však bezpochyby postava FBI agentky Laurie Blake (Jean Smart). Ide o staršiu verziu Silk Spectre II, ktorá si zrejme nechala priezvisko po svojom otcovi Edwardovi Blakeovi, známom pod menom Komediant (Nite-Owla si teda nevzala).

Odporúčané
10 seriálov od Netflixu, od ktorých sa v roku 2023 neodlepíš a celé ich bingneš za deň 10 seriálov od Netflixu, od ktorých sa v roku 2023 neodlepíš a celé ich bingneš za deň 10. januára 2023, 16:30

Lindelof sľúbil, že projekt bude obsahovať množstvo paralel aj k súčasnej politike USA. V seriáli si zahrajú Tom Mison, Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Dylan Schombing či Lily Rose Smith.

Mr. Robot 

Rovnako ako Big Mouth, aj Mr. Robot už započal svoju ďalšiu sériu. V tomto prípade ide zároveň aj o tú poslednú. Už prvá časť začala naozaj výborne a diváci sa tak zrejme môžu tešiť na rozlúčku vo veľkom štýle. Z deju však nič neprezradíme. Kto si užil predošlé 3 série, dobre vie, čo ho čaká a aké sú silné stránky tohto seriálu. 

The Marvelous Mrs. Maisel – 6. december

Ak hľadáš kvalitný seriál s precíznym scenárom a nesmierne vtipnými hláškami, tak práve sledovanie na The Marvelous Mrs. Maisel by si už ďalej nemal odkladať. Začiatkom decembra sa môžeš tešiť na tretiu sériu a na ďalšie bláznivé príhody bohatej mladej paničky Midge Maisel a jej vernej agentky Susie Myerson. Tentoraz sa spoločne chystajú na turné so slávnym spevákom Shyom Baldwinom, na ktorom navštívia nové miesta a zažijú kopec neočakávaných momentov.


Počas troch sérií uvidíš prerod z dokonalej manželky na hviezdu stand-upov, ktorá zabáva nielen publikum v sálach a v podnikoch, ale aj divákov pred televíznymi obrazovkami. Pani Maiselovú ti odporúčame najmä preto, že seriál nedisponuje hluchými miestami, pričom sa dej vyvíja plynule ďalej. Ďalšie víťazstvá z tohtoročného odovzdávania cien Emmy sú skutočne zárukou kvalitnej zábavy a úžasných hereckých výkonov.

The End of the Fucking World 2 – 5. november

Seriál mal pôvodne trvať len jednu sériu, no vášeň fanúšikov tvorcov prinútila spraviť aj druhú, ktorá už nemá nič spoločné s predlohou. Doteraz sme nevideli žiadny trailer, no Netflix naposledy vydal obrázok s Alyssou, ktorá sedí v nejakej reštike/na benzínovej stanici, pričom má oproti sebe urnu. Ide o Jamesa?

Odporúčané
10 seriálov, ktoré nám zničia sociálny život. Pri týchto novinkách sa od obrazovky zaručene neodlepíš 10 seriálov, ktoré nám zničia sociálny život. Pri týchto novinkách sa od obrazovky zaručene neodlepíš 6. augusta 2022, 14:30

Pokojne to však môže byť niekto iný, ako napríklad jej otec. Seriál sa s nami zahráva a bude zaujímavé sledovať, ako sa vyvíja príbeh Alyssi po udalostiach prvej série. Tá má dokopy len niečo cez 5 hodín a pravdepodobne ju „bingneš“ behom jedného dňa. Viac sa o tejto skvelej minisérii dozvieš v našej recenzii.


Mandalorian – 12. november

Disney+ začne vo veľkom. Okrem obrovského množstva animákov, marveloviek, všelijakých disneyoviek a rodinného obsahu prinesie aj celkom nové príbehy a seriály. Jedným z nich bude aj ambiciózny Mandalorian odohrávajúci sa 5 rokov po udalostiach Return of the Jedi a ešte pred vznikom The First Order.

Jeho hlavným hrdinom sa stane záhadný a osamelý pištoľník (Pedro Pascal) z planéty Mandalore. Toho budeme sledovať na jeho dobrodružstve vo vzdialenejších kútoch galaxie, ďaleko od autority Novej republiky. A hoci v priloženej ukážke nepadne takmer jediné slovo, vyzerá fantasticky.

K Pascalovi sa pripojí napríklad aj Gina Carano s postavou menom Kara Dune. Tá je bývalou členkou rebelských shock-trooperov, no a ako sa nechala počuť jej predstaviteľka, Kara bude samotárkou s problémom začleniť sa späť do spoločnosti. Ďalším dôležitým hráčom seriálu však bude aj Grief Marga (Carl Weathers), líder skupiny lovcov odmien. Marga by si mal najať Mandaloriana, aby mu priniesol jeden cenný produkt.


Rick & Morty – 10. november

Po 2 rokoch čakania sa konečne... konečne dočkáme ďalších častí. Tvorcovia dostali od Adult Swim záruku práce, keď si spoločnosť objednala rovno 70 nových epizód a oni tak môžu bez obáv plniť svoju víziu a pracovať neustále, bez obavy o výplatu či odsúhlasenie novej série.

Odporúčané
10 najočakávanejších seriálov roka 2022 10 najočakávanejších seriálov roka 2022 4. januára 2022, 12:30

Zároveň tak garantovali, že na 5. sériu už nikdy nebudeme musieť čakať tak dlho. Ale ešte predtým nám rozdelia tú štvrtú na dve časti. Prvých 5 epizód sa s týždennými prestávkami začne vysielať už 10. novembra.

Justin Roiland v rozhovore pre Entertainment Weekly (odporúčame si ho prečítať celý) navyše prezradil, že 4. sériu poňali trochu inak. Koncepčne je viac seriálová a aby si ju diváci užili naplno, radí im, aby si pozreli aj celú 3. sériu. Okrem klasických hlasov budeme počuť aj hostí, ako Paul Giamatti, Kathleen Turner, Taika Waititi či Sam Neill. Poslední dvaja sa objavia v tej istej epizóde ako mimozemšťania.


His Dark Materials – 4. november

HBO pripravuje obrovské fantasy menom His Dark Materials. Prvá séria sa bude sústrediť na zdanlivo obyčajné dievča menom Lyra Belacqua (Dafne Keen) na jej ceste viacerými multivesmírmi. Samozrejme, sprevádzať ju bude aj jej démon Pantalaimon. Lyra však pri pátraní po unesenom kamarátovi odhalí zlovestné sprisahanie a pokúsi sa pochopiť záhadný fenomén s názvom Prach.

Taktiež spozná odvážneho chlapca Willa, ktorý bude po jej boku pri stretnutiach s mimoriadnymi bytosťami a odhaľovaní nebezpečných tajomstiev. V seriáli uvidíme zvieracie/diabolske odrazy postáv, ktoré boli kompletne vytvorené skrz CGI/VFX. Na pľaci však boli použité bábiky, aby herci vedeli, s kým a ako komunikovať. Seriál si objednalo ešte v roku 2015 BBC, pričom sa o scenár mal postarať Jack Thorne (National Treasure).

Odporúčané
10 najočakávanejších seriálov do konca roka 2021 10 najočakávanejších seriálov do konca roka 2021 15. júla 2021, 14:30

Knižnú sériu tvoria Northern Lights (v roku 2007 podľa nej prišiel do kín Zlatý kompas s Danielom Craigom), The Subtle Knife a The Amber Spyglass. Seriál zrejme rozpovie príbeh od začiatku. 


Bonus: Daybreak – 24. október 

Seriál nám predstaví post-apo svet, v ktorom sa dospelí premenili na niečo ako zombies, zatiaľ čo tínedžerom patrí svet. Zdá sa, že v ňom neexistujú batoľatá ani deti, len dospelí a tínedžeri hladní po krvi, užívaní si života, romantických momentov a podobne.  V podstate by sme Daybreak mohli klasifikovať ako mix tínedžerských drám a komédií so Zombielandom a Mad Maxom. 


Do top 10 by sme zaradili aj 3. sériu Castlevaniu, ale toho Netflixu by tam bolo už veľa a Netflix doteraz nepotvrdil premiéru na tento rok. S Castlevaniou by to bolo 5 originálnych Netflix seriálov v článku, s ďalšími 2 od iných staníc, ktoré sa naň dostanú neskôr. 

Honorable mentions: Man in the High Castle, Ray Donovan, The Expanse, The Crown, CW Arrowverse seriály, The Walking Dead...marvelous mrs maisel, the expanse

Domov
Zdieľať
Diskusia