Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2019, 13:58
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Vodca kultu sexuálne zneužíval ženy. Po bombovom atentáte na jeho osobu zostali iba kúsky ľudských tiel

Vodca kultu sexuálne zneužíval ženy. Po bombovom atentáte na jeho osobu zostali iba kúsky ľudských tiel
Zdroj: pixnio / bicanski
ZAUJÍMAVOSTI SAMOVRAŽDA
Uložiť Uložené

Zmanipuloval členov a vydával sa za mesiáša.

Pod slovom kult si množstvo ľudí predstaví nebezpečnú organizáciu, ktorá svojim členom vymýva mozgy, aby v jej mene páchali zlo. A azda najznámejším vodcom takéhoto kultu bol Charles Manson. Napriek tomu, že sám nikoho nezabil, stál za vraždou mnohých nevinných obetí.

Predtým, než si okolo seba vytvoril kult verných, však patril pod iný kult kalifornský Fountain of the World. Na jeho čele stál muž menom Krishna Venta. Ten zo svojej pozície okrádal radových členov, ktorí museli pri vstupe odovzdať celý svoj majetok. Okrem toho si mohol údajne dovoliť sexuálne zneužívať jednotlivé členky, čo sa mu nakoniec stalo osudným.

V tomto článku si prečítaš:
  • O zločineckej minulosti vodcu kultu, ktorý sa vyhrážal prezidentovi USA
  • O pôvode Krishna Ventu, ktorý sa podľa jeho učenia narodil pred 240 000 rokmi na planéte Neophrates
  • Ako vraj mala prebiehať tretia svetová vojna, kde by s pomocou Ruska černosi zaútočili na bielu rasu
  • Ako bol financovaný kult, ktorého rozpočet ich vodca utrácal na cestovanie a hazard
  • O fungovaní pracovného režimu v komunite a o tom, prečo sa mohli členovia sobášiť iba jeden deň rok v roku
  • Ako prebehol atentát, pri ktorom zomrelo aj 11-mesačné batoľa

Krishna Venta sa snažil čo najviac podobať na Ježiša Krista (fotografované v roku 1949)

dnes rozpisat, neskor dokoncim, sekta
dnes rozpisat, neskor dokoncim, sekta Zdroj: wikimedia / krishna venta

Vodca kultu sa vraj pred 240-tisíc rokmi narodil na planéte Neophrates

Francis Herman Pencovic, neskôr premenovaný na Krishna Venta, sa podľa úradných záznamov narodil v roku 1911. Vyrastal v židovskej rodine a po strednej škole bojoval v druhej svetovej vojne. V mladosti ho polícia zatkla za množstvo malých zločinov či dokonca za písanie výhražných listov vtedajšiemu prezidentovi USA F. D. Rooseveltovi, informuje La Weekly. Pred založením kultu bol ženatý, mal dve deti, vystriedal niekoľko zamestnaní a istý čas strávil vo väzení a taktiež na psychiatrii.

Odporúčané
V Bolívii majú domy, kam sa opilci chodia prepiť 96 % alkoholom a zomrieť. Zaživa ich občas pochovajú na stavenisku ako rituál V Bolívii majú domy, kam sa opilci chodia prepiť 96 % alkoholom a zomrieť. Zaživa ich občas pochovajú na stavenisku ako rituál 11. decembra 2022, 9:30

So svojou druhou manželkou (v kulte vystupovala ako sestra Ruth) stihol splodiť 6 detí a v roku 1948, na základe inšpirácie mormonmim založil kult s názvom W.K.F.L. (Wisdom, Knowledge, Faith, Love – múdrosť, poznanie, viera a láska) Fountain of the World.

Francis svojim zovňajškom jasným spôsobom pripomínal tradičné vyobrazenie Ježiša Krista. Nosil róbu, nechal si narásť dlhé vlasy a taktiež bradu. Pred svojím kultom chcel totiž pôsobiť ako znovuzrodený mesiáš, ktorý sa dokonca za svojho života nechal niekoľkokrát dobrovoľne ukrižovať, píše publicistka a archeologička Rebecca Bradley.

Jeho nasledovníci boli síce pomenovaní biblickými menami, no Krishnov počiatok sa podľa jeho učenia od Biblie značne odlišuje. Krishna sa mal totiž narodiť pred 240 000 rokmi na planéte s názvom Neophrates, ktorá bola v učení Krishnu Venta pôvodným domovom ľudstva.

Odporúčané
Nezáväzný sex je v Haré Krišná zakázaný. Niekto žije v celibáte, iní fungujú ako pár Nezáväzný sex je v Haré Krišná zakázaný. Niekto žije v celibáte, iní fungujú ako pár 21. júna 2019, 15:19

Krishna Venta s manželkou

Príchod na Zem a vytvorenie raja

Zlaté časy planéty Neophrates sa však po viac ako dvestotisíc rokoch vraj blížili ku koncu. S približovaním planéty k Slnku nemohli totiž ľudia Neophrates naďalej obývať, a tak sa na kilometer dlhých, vesmírnych lodiach, do ktorých sa zmestilo zhruba 35 000 pasažierov (mimochodom vrátane Adama a Evy), vydali na takzvanú Temnú planétu.

A práve z nej sa vraj v neskoršom období stala Zem. Jednou z pristávacích plôch na Zemi sa mal stať Mount Everest, pričom sa duša Krishnu Vente v roku 1911 prevtelila do  mladého Francisa.

Podobný príbeh znie samozrejme prinajlepšom ako podpriemerné sci-fi, no napriek tomu sa Francisovi podarilo so svojím kultom usadiť v oblasti Box Canyon blízko Los Angeles, kde podľa Bradley za majetky a financie veriacich kúpil pozemok vo veľkosti 25 akrov, a teda 100-tisíc metrov štvorcových

Vy, ktorí sem prichádzate, vojdete na svätú zem,“ bolo písané na tabuli, ktorá upozorňovala návštevníkov na pozemok kultu. Kult bol podľa La Weekly považovaný za neškodný a ich pozemok bez problémov navštevovali aj susedia z okolia, ktorí členom rozdávali jedlo zdarma. Nevinne pôsobiaci členovia však mali aj svoje negatívne stránky.

Odporúčané
Obeti preťal semenníky a zverákom vytlačil oko z očnej jamky. Gangster z Chicaga nepoznal zábrany Obeti preťal semenníky a zverákom vytlačil oko z očnej jamky. Gangster z Chicaga nepoznal zábrany 10. septembra 2019, 12:26

Ruth, manželka Krishna Ventu (fotografované v roku 1949)

dnes rozpisat, neskor dokoncim, sekta
dnes rozpisat, neskor dokoncim, sekta Zdroj: wikimedia / krishna venta

Vojna černochov a Ruska proti kapitalistickým belochom z USA

Činnosť členov Fountain of the World bola pestrá a svojho času sa napríklad snažili pomáhať aj bojom proti požiarom. Pri povinnosti chodenia v dlhých róbach bez akejkoľvek obuvi však boli v tejto oblasti skôr príťažou. Miesto zásahu proti ohňu totiž viac ohrozovali svoje životy a tým sťažovali hasičom ich prácu. Ich „pomoc“ hasičom bola preto v roku 1956 oficiálne zakázaná.

Róba členov neznačila len asketický prístup k životu, ale farba odevov znázorňovala taktiež ich postavenie v kulte. Študenti boli označení zelenou farbou, pracovníci v kuchyni nosili modré róby a sestry zelené. Podobne ako množstvo iných bývalých i súčasných kultov učenie Krishna Ventu svojich nasledovníkov lákalo tým, že iba určitý počet vyvolených členov (v tomto prípade presne 144 000) bude môcť prežiť prichádzajúcu apokalypsu v podobe hrozivej tretej svetovej vojny a vytvoriť nový svet. 

Odporúčané
Vyhľadávané samovražedné miesta. Prečo vznikajú a ako môžu pomôcť samovražedné zábrany? Vyhľadávané samovražedné miesta. Prečo vznikajú a ako môžu pomôcť samovražedné zábrany? 26. mája 2022, 14:30

Tú mali podľa Ventu v roku 1965 spôsobiť černosi, ktorí by sa s pomocou Ruska postarali o vyhladenie bielych Američanov. Po tomto akte by nasledovala zrada černochov Ruskom a snaha o ovládnutie sveta. Z temnoty by sa ale ako nová nádej pre ľudstvo po 40 rokoch (v roku 2005) zjavili nasledovníci Krishnu, ktorí sa dovtedy skrývali na neznámom mieste (spomína sa napríklad púšť) a postarali by sa o prevrat. Ten by sa im mal podariť bez akýchkoľvek zbraní, pretože by za členmi kultu stál samotný Boh.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 70100 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • O prípade pádu lietadla, kedy si americká herečka myslela, že ju zachránili anjeli
  • Prikázania kultu Fountain of the World
  • Ako bol financovaný kult, ktorého rozpočet ich vodca utrácal na cestovanie a hazard
  • Ako fungoval pracovný režim v komunite a prečo sa mohli členovia sobášiť iba jeden deň rok v roku
  • Akým spôsobom bol vykonaný atentát, pri ktorom zomrelo aj 11-mesačné batoľa
  • Ako pokračoval kult pod vedením Krishnovej vdovy a prečo niektorí bývalí členovia Fountain neskôr spáchali samovraždu
Domov
Zdieľať
Diskusia