Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2019, 12:53
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Hviezda Stranger Things je v desivom horore od tvorcov Conjuringu sirotou posadnutou démonmi

Hviezda Stranger Things je v desivom horore od tvorcov Conjuringu sirotou posadnutou démonmi
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dvojica podivných sirôt, nová opatrovateľka a obrovský dom plný temnoty.

Príbeh hororovej novinky The Turning sa zameria na opatrovateľku Kate, ktorú stvárňuje Mackenzie Davis, známa napríklad z Blade Runner 2049. Najbližšie ju budú môcť diváci vidieť napríklad v novej časti Terminátora s podtitulom Dark Fate. Tá sa bude v opustenom dome starať o dvojicu sirôt Floru (Brooklyn Prince) a Milesa (Finn Wolfhard zo seriálu Stranger Things).

Priestranný dom v sebe skrýva tajuplného nepriateľa, a tak hlavná hrdinka nebude vystavená iba svojskému prístupu detí, ale taktiež neznámemu zlu. Miles a Flora však o hrozbe v dome vedia viac, než sa na prvý pohľad môže zdať, a preto by mladej opatrovateľke mohli v konečnom dôsledku pomôcť. I keď, popravde, v samotnej upútavke pôsobia podobne hrozivo ako skrývajúce sa sily zla. Ovládajú ich prítomní démoni?

Snímka je inšpirovaná tvorbou spisovateľa Henryho Jamesa a o réžiu filmového spracovania sa postarala Floria Sigismondi (hudobná dráma The Runaways a dve časti seriálu The Handmaid's Tale). Scenár k snímke napísali Carey W. Hayes a Chad Hayes, ktorí v minulosti stáli za scenárom prvých dvoch častí hororu The Conjuring. Prvotnú verziu s názvom The Innocents z roku 1961 režíroval Jack Clayton.

Okrem menovaných hercov vo filme uvidíš Marka Hubermana, Barbaru Marten, Nialla Greiga Fultona či Dennu Thomsen. Česká premiéra je plánovaná na 30. januára (leden) 2020. Dátum slovenskej premiéry nebol zatiaľ určený.

Domov
Zdieľať
Diskusia