Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2019, 11:22
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Muž vysúdil 8 miliárd dolárov za to, že mu z liekov narástli prsia. Spoločnosť predávajúca liek dúfa, že sa rozhodnutie zruší

NEWS USA
Uložiť Uložené

Výška pokuty je vraj neprimerane vysoká.

Spoločnosť Johnson & Johnson bude možno musieť siahnuť hlboko do vrecka. Dôvodom je, že predávala liek, po ktorom mužom mohli narásť prsia. Volá sa Risperdal a v informačnom letáku nebolo napísané upozornenie, informuje CNN.

26-ročný Nicholas Murray užíval Risperdal, keď mal 9 rokov, diagnostikovali mu poruchu autistického spektra. Dnes žiada 8 miliárd dolárov.

Odporúčané
Muža oblízal pes, museli mu amputovať všetky končatiny a nos. Svojho domáceho miláčika má stále rád Muža oblízal pes, museli mu amputovať všetky končatiny a nos. Svojho domáceho miláčika má stále rád 28. septembra 2019, 20:41

Jeho právnici uviedli, že spoločnosť Johnson & Johnson úmyselne zatajovala vedľajší účinok lieku. Dodali, že v spoločnosti stratila kredit.

J&J vo vyhlásení nesúhlasí s výškou pokuty, podľa spoločnosti je neprimerane vysoká a dúfa, že bude zrušená. Zároveň dodala, že porota na súde nepočula všetky pozitívne účinky lieku Risperdal. Čas ukáže, či bude rozhodnutie súdu právoplatné.

Domov
Zdieľať
Diskusia