Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2019, 11:15
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Robert Downey Jr. nechcel, aby ho Disney tlačilo na Oscary. Obhajuje aj Scorseseho a jeho komentáre o marvelovkách

Robert Downey Jr. nechcel, aby ho Disney tlačilo na Oscary. Obhajuje aj Scorseseho a jeho komentáre o marvelovkách
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Disney začína tlačiť Endgame na oscarové nominácie, Downey z nich však vypadol.

Robert Downey Jr. postavil celé MCU na nohy a najväčšou mierou sa postaral o to, že je dnes také obľúbené, a že je Endgame najzárobkovejším filmom všetkých čias, prekonávajúc tak Avatara. Jeho púť v MCU pravdepodobne skončila, a to veľkolepo.

V Endgame podal skvelý výkon a v niektorých scénach bol naozaj úžasný. Aj takéto výkony sa zvyknú oceňovať, pričom by sme mohli povedať, že ak by ho Akadémia ocenila aspoň nomináciou na Oscara v kategórii najlepší mužský herecký výkon, dalo by sa to pochopiť. Obzvlášť vzhľadom na to, čo všetko herec v tejto role už dokázal. 

Zdalo sa, že aj Disney bude hercov výkon na Oscaroch tlačiť. Už len nominácia by bola veľkým úspechom pre Marvel Studios a komiksovky ako také. Avšak, Downey si to neželal. V najnovšom rozhovore pre The Howard Stern Show zmieňuje, že sa o tom viedli diskusie, ale on sám si to neželal. 

Odporúčané
Spokojné výrazy psíkov voziacich sa v aute Spokojné výrazy psíkov voziacich sa v aute 2. januára 2014, 23:56

Že si Downey zaslúži Oscara (rovno ocenenie, nielen nomináciu), tvrdili aj samotní režiséri Endgame. 

„Filmy nerobím kvôli cenám. Áno, tvorba bola príliš náročná, spravili sme dva najdrahšie filmy po sebe. Chcem sa prihovoriť len za jedinú vec v tomto prípade a tou je Robert Downey,“ prezrádza jeden z Russovcov. 

„Neviem, či som niekedy v histórii filmov v globálnom hľadisku videl publikum reagovať tak, ako reagovali v tomto prípade. Ľudia hlasne nariekali v sálach a mali problémy s dýchaním. Chcem tým povedať, že ide o závažný výkon, keď sa dokážete dotknúť publika do takej miery. Nikdy sme nič podobné nevideli a keď si toto nezaslúži Oscara, tak neviem, čo áno,“ dodáva.

Je evidentné, že Disney by to chcelo skúsiť, no Downey ich zastavil. Možno si neželal, aby vznikla kontroverzia. Predsa len, na konci roka zrejme uvidíme oveľa viac kvalitnejších výkonov. Downey má rád kinematografiu. Kto vie, možno si pri zverejnení minuloročných nominácií a tlačenke Black Panthera uvedomil, že niečo podobné on zažiť nechce. Celú pravdu sa asi nikdy nedozvieme. 

Disney ale bude tlačiť film do nominácií v iných kategóriách. Konkrétne sa bude snažiť, aby bol nominovaný do kategórii Najlepší film, Najlepšia réžia, Najlepší adaptovaný scenár, Najlepší strih, Najlepšia kamera, Najlepší soundtrack, Najlepšia výprava, Najlepšie kostýmy, Najlepší make-up a účesy, Najlepšie vizuálne efekty, Najlepší strih zvuku a Najlepší zvuk. Uvidíme, či snímka v nejakých kategóriách zaboduje. Stále sa môže stať, že hlasujúci nominujú aj Downeyho. 

Odporúčané
Martin Scorsese odsudzuje marvelovky. Podľa neho sú to zábavné atrakcie, nie skutočné kino-filmy Martin Scorsese odsudzuje marvelovky. Podľa neho sú to zábavné atrakcie, nie skutočné kino-filmy 5. októbra 2019, 18:07

Downey sa však v rozhovore vyjadril aj ku Scorseseho komentáru ohľadom marveloviek. sa Ten sa pre magazín Empire pomerne negatívne vyjadril na ich adresu. Scorsese potvrdil, že síce marvelovky nevidel, no pokúsil sa o to, problém mu však robila psychologická a emočná rovina postáv. Aj napriek tomu, že uznáva výkony hercov vzhľadom na všetky okolnosti, filmy Marvelu prirovnáva k zábavným parkom. 

Scorsese pravdepodobne nevidel tie lepšie filmy od Marvelu. Povedzme si pravdu, začínali naozaj ako zábavné parky a niekedy nedosiahli ani priemernej kvality. To sa však v posledných rokoch (až na výnimky) začalo meniť). Rovnako ako Sam Jackson, aj on obdivuje Scorseseho a jeho názor rešpektuje, hoci s ním nesúhlasí. Obaja herci sa zachovali rozumne a zbytočne to nedramatizovali, ba čo viac, Downey ukázal svoju extratriedu.

Moderátor sa totiž navážal do legendárneho režiséra, pričom si dovolil pár nevhodný/nemiestnych/trápnych poznámok. To Downeyho evidentne naštartovalo a nepriamo moderátora vysmial. Akonáhle chcel moderátor argumentovať ďalšími (pardón, ale fakt hlúpymi názormi), Downey ho prerušil a do rozhovoru zapojil jeho kolegyňu, len aby ho umlčal. Najlepšie bude, keď si celý 3-minútový segment rozhovoru pozrieš sám. Stojí to za to. 

Domov
Zdieľať
Diskusia