Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2019, 14:36
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

George R. R. Martin: Game of Thrones malo mať minimálne 13 sérií, ak chcelo rozpovedať celý príbeh a byť verné knihám

George R. R. Martin: Game of Thrones malo mať minimálne 13 sérií, ak chcelo rozpovedať celý príbeh a byť verné knihám
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Georger R. R. Martin si pár mesiacov po skončení Game of Thrones môže dovoliť povedať viac ako predtým.

Všetkým nám je jasné, že Game of Thrones malo byť dlhšie. Posledné 2 série boli neuveriteľne uponáhľané, tvorcovia vyhodili hneď niekoľko dejových liniek (len zo seriálu, o tých z kníh ani nejdeme začínať) a upadla aj kvalita. Niekoľkokrát sa k tomu vyjadril aj samotný George R. R. Martin. Podľa neho malo byť tých sérií o dosť viac. 

Najprv v rozhovore pre Fast Company (info priniesol Digital Spy) povedal, že to nie je jednoduché, transformovať takú obrovskú knižnú ságu do audiovizuálneho formátu. Hovorí o tom, ako musia meniť príbeh a ohýbať dejové linky, a to najmä z dôvodu obľúbenosti postáv. Ak diváci nejakú zbožňujú nad očakávania, je pochopiteľné, že producenti ju chcú pretlačiť do scenára viac než bolo pôvodne plánované (alebo viac ako bol v knihách). 

Seriál nebol úplne verný knihám. Inak by musel mať ďalších 5 sérií. Martin hovorí o tom, že zatiaľ čo HBO odvysielalo 13 epizód GoT, Martin bude potrebovať na vyrozprávanie príbehu minimálne 3 000 strán. Martin v súčasnosti dokončuje svoju predposlednú knihu v ságe, o ktorej sa hovorí, že by mohla vyjsť už budúci rok. Teda, ak to všetko nezmenia spin-offy pre Game of Thrones, s ktorými Martin pomáha. 

Domov
Zdieľať
Diskusia