Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2019, 16:49
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Fortnite je vraj ako kokaín. Rodičia sa rozhodli vývojárov zažalovať

TECH FORTNITE
Uložiť Uložené

V Epic Games si z tejto žaloby zrejme ťažkú hlavu nerobia.

Fortnite si naďalej zachováva obrovskú popularitu, hlavne preto, že základný a mimoriadne návykový Battle Royale mód je k dispozícii úplne zadarmo

Vďaka tomu sa k hraniu môžu dostať aj malé deti, ktoré ešte nedisponujú vlastnými peniazmi, prípadne schopnosťou správne manažovať svoj čas. Práve najmenší totiž môžu mať najväčšie problémy s určením miery a odtrhnutím sa od počítača či hernej konzoly. 

Odporúčané
Streamer Fortnitu Halien: Do hry som dal už 6 500 eur. Môj účet má nevyčísliteľnú hodnotu, v podstate sa nedá predať (Rozhovor) Streamer Fortnitu Halien: Do hry som dal už 6 500 eur. Môj účet má nevyčísliteľnú hodnotu, v podstate sa nedá predať (Rozhovor) 22. septembra 2019, 15:32

PC Gamer informuje o prípade z Kanady, kde sa vraj rodičia dvoch 10 a 15-ročných detí závislých na Fortnite rozhodli zažalovať vývojársku firmu Epic Games, ktorá za novodobým fenoménom stojí.

Právnici zastupujúci rodičov dokonca Fornite prirovnávajú ku kokaínu a tabaku, pričom podľa ich slov „veľmi návykovú hru priamo zamerali na deti“. Narážajú zrejme na kreslenú komixovú grafiku alebo tanečné pohyby priamo v hre. 

Právnická firma sa podľa webu dokonca odvoláva na prípad z roku 2015, kedy boli tabakové spoločnosti žalované za to, že neinformovali zákazníkov o možných zdravotných rizikách.

Akokoľvek šialene toto porovnanie môže znieť, závislosť na počítačových hrách už ako ochorenie oficiálne uznáva aj Svetová zdravotnícka organizácia

Koniec-koncov, aj žalôb proti Fortnite a Epic Games sa už vo svete objavilo viacero. Právnička Alessandra Esposito Chartrandová dokonca tvrdí, že vývojári spolupracovali s odborníkmi a psychológmi, aby svoju hru spravili čo najnávykovejšou.

Domov
Zdieľať
Diskusia