Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2019, 7:37
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

UFC bojovníčka zarobí za post na Instagrame viac ako za zápas. Bojuje za rovnosť pohlaví a chce, aby všetci zarábali férovo

ŠPORT MMA UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hviezda UFC sa začala MMA venovať po náročnom období šikany, dnes sa teší obrovskému úspechu. Výšku svojej odmeny považuje za prinízku.

Paige VanZant je meno, ktoré pravdepodobne zachytil už každý fanúšik UFC. Po svojom debute proti Kailin Curran a tiež krásnom výkone v televíznej šou Dancing with the Stars sa jej podarilo okrem peckovej spolupráce s Rebook získať viac ako 2 milióny fanúšikov na Instagrame. Rozhodla sa svoj vplyv využiť a bojovať za rovnocennosť žien a mužov v bojových umeniach MMA.

Ženy prinášajú viac peňazí

Paige je presvedčená, že ženy jednoducho do biznisu prinášajú viac peňazí ako muži, hoci pochybuje o tom, že to niekedy UFC potvrdí. Povedala to pre CNN, ktorá informovala, že Paige na svojom Instagrame zarobí za sponzorovaný obsah viac ako za zápas.

„Existujú výnimky ako napríklad Conor McGregor, lebo on je superstar.“  Paige uznáva, že sú muži, ktorí vypredávajú zápasy, podľa nej za to však vo väčšine prípadov môžu organizátori poďakovať ženám, ktoré priťahujú pozornosť.

Paige VanZant
Paige VanZant Zdroj: Instagram / paigevanzant

Chce zaslúžené peniaze

Podľa Paige sú zápasníci rovnocenní bez ohľadu na pohlavie. „Pravdou zostáva, že muži dostanú viac ako ženy. Už to nie je len o tom, že chceme dostať toľko ako muži. Úprimne si myslím, že všetci bojovníci by mali dostať toľko, koľko si zaslúžia.“

Pri pohľade na odmeny mužov a žien v uplynulých rokoch vidieť dramatický rozdiel v odmenách. Z reportu UFC 242 od The Sports Daily sa dozvieš, že Khabib Nurmagomedov zarobil viac ako 6 miliónov dolárov, zatiaľ čo Joanne Calderwood, žena s najvyšším zárobkom z podujatia, zarobila okolo 45-tisíc dolárov. Ronda Rousey v roku 2016 za svoje víťazstvo v UFC 190 získala 140 000 dolárov. Na konte mala už 12 víťazstiev. Chris Weidman zarobil v UFC 187 až pol milióna, pričom mal na konte 13 víťazstiev.

V prípade Paige ide o taký veľký rozdiel, že jej instagramový účet jej momentálne dokáže zarobiť viac ako tvrdá práca, ktorú investuje do športu.

Prezident UFC Dana White sa pre CNN vyjadril, že toto je jeden z najférovejších športov na svete. Všetci začínajú s podobnými odmenami. Podľa neho Paige zarobila oveľa viac ako muži, ktorí sa v športe pohybujú približne rovnako dlho.

Domov
Zdieľať
Diskusia