Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2019, 22:18
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

iPhone 11 Pro za necelých 100 €? Vďaka Číne je možné všetko

TECH ČÍNA IPHONE
Uložiť Uložené

Samozrejme, ide o fake, ktorý má však s originálom prekvapivo veľa spoločného.

Nové iPhony 11 a 11 Pro sú podľa všetkých recenzií mimoriadne vydarené, no ich cena môže byť pre bežného Slováka s priemernou výplatou naozaj privysoká.

Podobné tvrdenie určite platí aj pre mnohé ďalšie krajiny, napríklad Čínu. Keďže autorské práva a duševné vlastníctvo v miestnych hodnotách na tie najvyššie priečky ani zďaleka nevystúpali, na trh mohla prísť firma s názvom GooPhone.

Odporúčané
iPhone 11 Pro Max: Apple sa týmto mobilom vracia späť do hry (Recenzia) iPhone 11 Pro Max: Apple sa týmto mobilom vracia späť do hry (Recenzia) 29. septembra 2019, 9:00

Tá bez akejkoľvek hanby ponuka fejkové iPhony. A keďže Apple v septembri ukázal nové portfólio, aktualizácia musela prísť aj do ponuky GooPhone. 

Falošný 11 Pro Max stojí na pofidérnom čínskom e-shope s doručovaním na Slovensko 106 dolárov, teda necelých 97 eur

iPhone za necelých 100 eur? Vďaka Číne je možné všetko
iPhone za necelých 100 eur? Vďaka Číne je možné všetko Zdroj: www.dhgate.com

Produktové obrázky sú tak verné, že podľa nás ide o ukradnuté rendery z webu Apple.com. Veľmi sa podobá aj trojica objektívov vzadu, hoci čierna farba v praxi až tak úplne nesedí.

Originál fake už na YouTube porovnáva aj viacero videí. Detaily ako rozdielne umiestnenie loga zrejme za zmienku nestoja, štart a prvá androidácka hláška už po pár sekundách však už áno. 

Kópia sa snaží napodobniť celé prostredie operačného systému iOS, hnusný a tmavý displej alebo pomalé reakcie ale napovedia, že nie všetko sa podarilo podľa predstáv "výrobcu".

Nefunguje ani odomykanie tvárou cez Face ID a samozrejme, nepočítaj s tmavým režimom ani funkciou True Tone. Niektoré položky v menu dokonca vôbec nereagujú, po kliknutí na ne sa skrátka nič nestane.

Čerešničkou na torte sú podľa očakávania výkony fotoaparátov. Dynamický rozsah na videu z kanálu EverythingApplePro prakticky neexistuje a videá doslova rozpixelované.

GooPhone má v ponuke aj fejkový iPhone XR alebo opajcnutý Samsung Galaxy S10+. Miera, s akou si Čínania na kopírovaní svojich vzorov dali záležať, je možno obdivuhodná. 

Otázkou však zostáva, prečo by si si takúto kópiu chcel kupovať. Nevadilo by ti, že sa GooPhone priživuje na snahe niekoho iného? A čo by na takýto mobil povedali tvoji kamoši? 

Domov
Zdieľať
Diskusia