Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2019, 13:55
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Google oslavuje Halloween spôsobom, ktorý nahnevá tisíce pouzívateľov

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Služieb, ktoré už používať nemôžeš, je skrátka príliš mnoho.

Toto obdobie sa v USA nesie hlavne v znamení Halloweenu. Všade nájdeš vyrezávané svietiace tekvice a motívy s hororovou tematikou. 

Android Police upozornil, že podobnú výstavku má vo svojej kancelárii v meste Seattle aj Google. Okrem strašidelného pozadia a tekvíc však upozorňuje aj na "mŕtvych", respektíve na služby, ktoré Google v minulosti ukončil a jednoducho vymazal zo sveta. 

Takáto odbočka však zrejme úplne každému vtipná nepríde. Google je totiž neslávne známy tým, že dokáže náhle zabiť aj mimoriadne populárne služby, ktoré na dennej báze používajú milióny ľudí.

Odporúčané
Google zatajilo únik osobných informácií z 500-tisíc profilov na sieti Google+, ktorú teraz rovno zrušilo Google zatajilo únik osobných informácií z 500-tisíc profilov na sieti Google+, ktorú teraz rovno zrušilo 9. októbra 2018, 10:08

Chceš dôkaz? Web The Google Cementery od roku 2006 napočítal až 163 produktov, ktoré Google ukončil. 

Jednou z posledných obetí je sociálna sieť Google+, ktorá skončila k 2. aprílu tohto roka. Priznajme si, že bola fiaskom už od úplného začiatku, no za zmienku stojí aj chyba, vďaka ktorej mohli uniknúť tvoje osobné údaje

Google oslavuje Halloween spôsobom, ktorý nahnevá tisíce pouzívateľov
Zdroj: Google+.com

Od roku 2013 už nefunguje ani obľúbený Google Reader, RSS čítačka agregujúca články z rôznych webov aj bez toho, aby si na ne musel chodiť. Trh tak prakticky zo dňa na deň ovládlo konkurenčné Feedly.

Tento rok zmizol zo sveta aj Google Trips, nástroj, ktorý ti pred cestou na dovolenku umožňoval nájsť a označiť zaujímavé pamiatky, reštaurácie a miesta, ktoré sa oplatí vidieť. 

Google oslavuje Halloween spôsobom, ktorý nahnevá tisíce pouzívateľov
Zdroj: blog.google

Už nevyužiješ ani apku Inbox na lepšie triedenie pošty v Gmaile alebo skracovač príliš dlhých URL adries Goo.gl. A čo prehliadač fotografií pre Windows, softvér s názvom Picasa? Zabudni, už si ho nestiahneš!

Google oslavuje Halloween spôsobom, ktorý nahnevá tisíce pouzívateľov
Zdroj: picasa.google.com

K večnému zabudnutiu smeruje aj služba Panoramio, kam používatelia mohli nahrávať panoramatické fotografie z dovoleniek a sprístupniť ich celému svetu.

Do problémov sa ale dostali tiež oddelenia vyvíjajúce nový hardvér. Ak si spomínaš na zaujímavý pokus s okuliarmi Google Glass, vedz, že aj vývoj tohto produktu už navždy skončil. 

Google teda môže byť jednou z najbohatších a najdôležitejších firiem na svete, no ani z ďaleka sa mu nepodarí všetko, na čo siahne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia