Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2019, 12:03
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Ak nedáš zaočkovať dieťa a nakazí svojich rovesníkov, môže ísť o trestný čin

NEWS OČKOVANIE VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Ľudia sa polície vypytovali, čo im hrozí, ak ich nezaočkované dieťa nakazí ostatné deti. Dostali odpoveď.

Posledné roky sa o očkovaní vedú vášnivé diskusie. Niektorí tvrdia, že vakcíny sú podvrh a v skutočnosti ľudskému organizmu škodia. Odborníci len krútia hlavami a obávajú sa toho najhoršieho – môže nastať vypuknutie epidémie.

Nedávno v parlamente vystúpila ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská. Jasne vysvetlila, prečo by sme nemali brať očkovanie na ľahkú váhu. A konšpirátorom vytrela zrak.

Odporúčané
Ministerka zdravotníctva zotrela kotlebovcov faktami a vysvetlila im, ako to je s očkovaním a kolektívnou imunitou Ministerka zdravotníctva zotrela kotlebovcov faktami a vysvetlila im, ako to je s očkovaním a kolektívnou imunitou 28. septembra 2019, 10:55

Nedávno bolo v Českej republike maloleté dieťa infikované tetanusom. Naskytla sa otázka, čo sa stane, keď rodič odmietne povinné očkovanie pre svoje dieťa a to nakazí svojich rovesníkov.

„Môže ísť o trestný čin,“ napísala polícia na Facebooku. Trestný zákon totiž pozná trestný čin šírenia nákazlivej ľudskej choroby. „Dopustí sa ho ten, kto úmyselne alebo z nedbanlivosti spôsobí alebo zvýši nebezpečenstvo zavlečenia, alebo rozšírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby,“ píše polícia v statuse.

Môže sa ho dopustiť dokonca aj rodič, ak by naplnil skutkovú podstatu trestného činu v súvislosti s nezaočkovaním dieťaťa. „V takom prípade môže a dokonca je povinnosťou orgánov činných v trestnom konaní rodiča stíhať,“ zakončili.

Domov
Zdieľať
Diskusia