Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2019, 20:29
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Slony v ruskom cirkuse museli precestovať 16-tisíc kilometrov. Ochranári už spísali petíciu

ZAUJÍMAVOSTI SLON
Uložiť Uložené

Petíciu proti kočovnému cirkusu podpísalo už 93-tisíc ľudí.

Zvieratá v cirkusoch to rozhodne nemajú jednoduché. Svedčia o tom aj podmienky v kočovnom cirkuse s názvom Togni, v ktorom sú slony a mnohé ďalšie zvieratá nútené prejsť 16-tisíc kilometrov naprieč celým Ruskom a prevažne Sibírom.

Odporúčané
Portugalsko zakáže používanie divokých zvierat v cirkusoch Portugalsko zakáže používanie divokých zvierat v cirkusoch 2. novembra 2018, 11:18

Ako informuje The Siberian Post, artisti spoločne so zvieratami doposiaľ prekonali vzdialenosť zodpovedajúcu výletu z Londýna do najvýchodnejšieho ruského mesta Pevek a ich cesta ešte ani zďaleka neskončila. Do Ruska sa cirkus Togni presťahoval z Talianska ešte v roku 2017, pretože tam zakázali účinkovanie zvierat v cirkusoch.

Slony v Rusku však nemajú na výber. Majitelia ich totiž prepravujú v zlých a stiesnených podmienkach v nákladných autách po mrazivých oblastiach Sibíru. Proti takémuto zaobchádzaniu sa začínajú búriť už aj rôzni aktivisti či ochranári zvierat.

Tí dokonca už spísali aj petíciu, v ktorej požadujú kontrolu zákonnosti premiestňovania zvierat na také veľké vzdialenosti a ich následného vystupovania. Doposiaľ ju stihlo podpísať už približne 93-tisíc ľudí.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Dodo (@thedodo) on

Domov
Zdieľať
Diskusia