Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2019, 20:19
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Ježka niekto polial benzínom a zapálil. Zviera trpelo ešte niekoľko hodín

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vzhľadom na jeho kritický stav veterinár usúdil, že ho nechajú utratiť.

Krutosť niektorých ľudí pravdepodobne nemá hranice. Britská organizácia na ochranu zvierat vystavených ľudskej krutosti (RSPCA) totiž zverejnila prípad ježka, ktorého niekto úmyselne polial benzínom a zapálil za živa. Ako informuje portál Global's Newsroom, zviera trpiace nesmiernymi bolesťami objavila žena v záhrade.

Zúboženého ježka, ktorý mal problém s dýchaním okamžite vzala do blízkej veterinárnej ambulancie v Long Eaton v blízkosti Nottinghamu. Bolo očividné, že ho niekto zapálil zámerne. Smrdel od benzínu a na tele mal množstvo popálenín. 

Odporúčané
Maličkému ježkovi kvôli stresu vypadali skoro všetky pichliače. Masáže mu pomáhajú zrelaxovať Maličkému ježkovi kvôli stresu vypadali skoro všetky pichliače. Masáže mu pomáhajú zrelaxovať 23. januára 2019, 23:46

Aj napriek tomu, že páchateľovi sa malé zviera nepodarilo usmrtiť, vzhľadom na jeho kritický stav veterinár usúdil, že ho musia utratiť. Ježko sa mal zvíjať v bolestiach niekoľko hodín. Zapálený musel byť neďaleko od miesta nálezu, pretože v takom stave by vraj nebol schopný prejsť príliš veľkú vzdialenosť.

„Ježka sme našli v hroznom stave. V zadných končatinách mal kŕče a dokonca mu chýbalo viacero pichliačov. Stále však dýchal,“ hovorí jedna z veterinárok Anette Della-Portová.

Ježka niekto polial benzínom a zapálil. Zviera trpelo ešte niekoľko hodín
Zdroj: RSPCA
Domov
Zdieľať
Diskusia