Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2019, 14:27
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Zákopová vojna a milióny obetí. Geniálny trailer pre vojnový film 1917 ťa presvedčí, že film bude zbierať Oscary

Zákopová vojna a milióny obetí. Geniálny trailer pre vojnový film 1917 ťa presvedčí, že film bude zbierať Oscary
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY 1917
Uložiť Uložené

Ak sa nedostanú k svojim bratom včas, následky budú katastrofálne.

Ďalšie čerstvé zábery z vojnového 1917 poukazujú na to, že prvá svetová vojna nebola o nič menej brutálnejšia, než ťaženie Adolfa Hitlera proti svetu. Úchvatné, no drastické bojové zábery z prostredia vojnového konfliktu mocností budeš môcť vďaka kreatívnym tvorcom sledovať v čo najviac autentickej forme.

Snímka Sama Mendesa (Americká krása, Road to Perdition, Spectre) bola totiž vytvorená spôsobom, ktorý v divákoch zanechá zdanie, že celé natáčanie prebehlo na jeden záber. Od začiatku do konca teda budeme neustále sledovať napínavé dejstvo v okolí dvojice hrdinov, ktorým bude neustále hroziť smrteľné nebezpečie.

Ústrednou dvojkou sa vo filme stanú vojaci Schofield (George MacKay) a Blake (Dean-Charles Chapman), ktorí sú svojim veliteľom vyslaní, aby upozornili spojeneckých vojakov o blížiacom sa útoku nepriateľa. Ten je totiž v značnej presile a šance na to, že sa z tohto útoku stane brutálny masaker bez nádeje na víťazstvo, sú prakticky stopercentné.

Osud mnohých bude teda stáť na snahách dvojice hrdinov, ktorí statočne prijali túto extrémne problematickú úlohu. Aj bez sledovania upútavky musí byť totiž každému divákovi jasné, že než sa Schofield a Blake dostanú k svojmu cieľu, budú musieť prejsť cez kopec prekážok.

Odporúčané
Spoza kamier: Ako sa natáčalo 1917 s ilúziou jedného záberu? Prípravy a skúšky trvali dlhšie ako samotné natáčanie Spoza kamier: Ako sa natáčalo 1917 s ilúziou jedného záberu? Prípravy a skúšky trvali dlhšie ako samotné natáčanie 16. februára 2020, 15:09

Okrem predstaviteľov hlavných hrdinov uvidíš v 1917 hercov, ako Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Colin Firth (Mary Poppins Returns), Richard Madden (Game of Thrones) či Mark Strong (Shazam!). O kamerové zábery sa postaral legendárny Roger Deakins (The Shawshank Redemption, A Beautiful Mind, Skyfall, Blade Runner 2049) a premiéra je na Slovensku plánovaná 23. januára (leden) 2020.

Domov
Zdieľať
Diskusia