Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
6. októbra 2019, 20:08
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Lacné obžerstvo v Bratislave? Nová prevádzka na Kollárku predvádza frajerinu

Lacné obžerstvo v Bratislave? Nová prevádzka na Kollárku predvádza frajerinu
GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V dobe, keď väčšina ľudí vyhľadáva zdravšie alternatívy jedla, bolo pomerne odvážne otvoriť v Bratislave gastro, ktoré je presným opakom.

Bude to viac ako týždeň, čo na Kollárovom námestí v Bratislave ožila nová gastro prevádzka s dvojzmyseným názvom Friers.

Tesne po lete sme mali možnosť na sociálnych sieťach sledovať zvláštnu teasingovú kampaň, do ktorej boli zaintereovaní aj niekoľkí influenceri, čo rozhodne vzbudilo zvedavosť. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @friers.food,


Aj tento projekt realizoval Jakub Jurkovič, ktorého meno sa spája so streetfoodom Ty Somaru. Ten si ľudia obľúbili nielen kvôli dobrému mexickému burritu, ale hlavne vďaka drzému humoru, na ktorý chce Jakub naučiť aj zákazníkov konceptu Friers.  

friers
friers Zdroj: Jakub Jurkovič

Vyprážaný belgický fastfood

V dobe, keď väčšina ľudí vyhľadáva zdravšie alternatívy stravovania sa, bolo pomerne odvážne otvoriť v Bratislave gastro, ktoré je presným opakom. Obrovská fritéza je zapnutá celý deň a hranolky z nej vychádzajú ako na bežiacom páse. 

 
„Vyprážané veci nie sú pre každého a na každý deň, ale chceli sme priniesť niečo nové a iné. V budúcnosti chceme robiť aj špeciály na grile, možno pridáme do ponuky aj nejakú tú quesadillu. Veľmi obľúbené sú momentálne vyprážané mozzarelly, takže dopyt po vegetariánskom určite je a chceme sa mu do istej miery prispôsobiť, prezradil Jakub. 

friers
friers Zdroj: Jakub Jurkovič

 
Chutné vyprážané pochúťky sú v Belgicku štandardom na každom rohu. 

 
„Všetko je to vyrábané v Belgicku, tam sa zamrazí a dovezie sa sem. Pre začiatok sme vybrali niekoľko druhov, ktoré sme si mysleli, že by tu mohli ísť. V Belgicku to funguje ako u nás kebaby na každom rohu,” priblížil nám novinku Jakub. 


Lacné obžerstvo v Bratislave? Nová prevádzka na Kollárku predvádza frajerinu
Zdroj: Jakub Jurkovič

Rozvoz aj o piatej ráno 

Ich cieľovka je široká, no Friers zaisto priláka viac mladších ľudí či študentov, ktorí ocenia aj veľmi prijateľné sumy. Belgické hranolky si dáš za 3 eurá a obľúbené mozzarella sticks iba za 2,50 eur, ktoré sa stali od otvorenia absolútnym bestsellerom. 

„Jemný mozzarella syr v chrumkavom cestíčku k tomu hranolky a samurai omáčka, to je presne tvoj život,“ nájdeš popis pod príspevkom na ich Instagrame. 

Lacné obžerstvo v Bratislave? Nová prevádzka na Kollárku predvádza frajerinu
Zdroj: Jakub Jurkovič

Otvorené majú do hlbokej noci alebo skorého rána. Všetko však záleží od zákazníkov. Pripravuje sa rozvoz, ktorý by mal fungovať dokonca až do šiestej ráno. 

Lacné obžerstvo v Bratislave? Nová prevádzka na Kollárku predvádza frajerinu
Zdroj: Denisa/REFRESHER

„Chceme osloviť hlavne študentov, ale, samozrejme, aj starších. V noci po párty nechceš vyhodiť  10 eur za jedlo, a tak aj sumy sú tomu prispôsobené,“ prezrádza Jakub.

friers
friers Zdroj: Jakub Jurkovič

Sladké novinky

Okrem mäsitých pokrmov chce Friers prísť aj s niečím lahodnejším. Jakubovi stále behá po rozume mexická kuchyňa, a tak je viac ako možné, že si tu v dohľadnej dobe pochutíš aj na sladkom churros.

friers
friers Zdroj: Denisa/REFRESHER

Otvorené 7 dní v týždni

Kamennú prevádzku na Kollárovom námestí majú otvorenú sedem dní v týždni a v lete, samozrejme, nechcú obísť ani festivaly či akcie. Friers, alebo ako sa sami nazývajú Frajeri, priestor prevádzky stále zveľaďujú, aby sa u nich každý cítil čo najlepšie. 

Viac info hľadaj na ich Facebook stránke alebo Instagrame

Domov
Zdieľať
Diskusia