Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2019, 16:15
Čas čítania 4:35
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Tom Holland zachránil dohodu medzi Disney a Sony. Objaví sa Spider-Man vo Venomovi 2 a skončí po trojke v MCU?

Svet Marvelu: Tom Holland zachránil dohodu medzi Disney a Sony. Objaví sa Spider-Man vo Venomovi 2 a skončí po trojke v MCU?
Zdroj: Marvel Studios/Sony
FILMY A SERIÁLY SPIDER-MAN: NO WAY HOME
Uložiť Uložené

Najnovší diel Čriepkov zo sveta Marvelu sa pozrie na budúcnosť Spider-Mana.

4 a pol roka po ohlásení, že sa Spider-Man vracia k Marvelu, prišla smutná správa, že dohoda Disney a Sony padá a Spidey tak MCU opúšťa. Prvé správy hovorili o možných opakovaných jednaniach, tie však zlyhali. Následne prišli ďalšie, no tým už nebol ochotný veriť nikto. Minulý týždeň sme sa ale z ničoho nič dočkali správy, že sa štúdiá medzi sebou dohodli a Spider-Man sa vracia/ostáva v MCU. 

Kevin Feige a Amy Pascal spoločne pripravia tretiu sólovku, ktorá do kín príde v lete 2021 (v roku 2020 uvidíme dve marvelovky, takže si to rok 2021 vynahradí štyrmi, presne, ako sme predpovedali). Následne sa Spider-Man objaví v ďalšej zatiaľ neoznámenej marvelovke. Niečo sa však zmenilo. Spider-Man už viac nie je len súčasťou MCU. Podľa novej dohody sa totiž s najväčšou pravdepodobnosťou objaví aj v budovanom filmovom univerze od Sony (preň skratku zatiaľ nemáme, SSU sa ale snáď volať nebude). 

Odporúčané
V marci sa dočkáme ďalšej knihy o Kanyem Westovi V marci sa dočkáme ďalšej knihy o Kanyem Westovi 29. decembra 2013, 17:23

Naznačil to aj Kevin Feige vo vyhlásení ohľadne dohody medzi štúdiami: 


„Spider-Man je silná ikona a hrdina, ktorého príbehy zasahujú všetky vekové kategórie a druhy obecenstva okolo sveta. Taktiež je to jediný superhrdina schopný cestovať medzi filmovými vesmírmi. Vzhľadom na to, že Sony buduje svoj vlastný Spider-verse, nikdy neviete, čo nás v budúcnosti čaká.“

Kevin Feige tak vlastne verejne oznámil, že Spider-Man bude súčasťou oboch filmových vesmírov, ktoré budú aj naďalej oddelené. Nečakaj teda v MCU žiadneho Venoma, Morbiusa a ďalšie postavy, ktoré Sony pripravuje.  Zároveň sa s nimi však stretne Spider-Man z MCU, a to formou cestovania medzi dimenziami. Jednoduchšie povedané, Spidey bude v oboch univerzách, no ani v jednom nebude spomínať udalosti a postavy z toho druhého.

Svet Marvelu: Tom Holland zachránil dohodu medzi Disney a Sony. Objaví sa Spider-Man vo Venomovi 2 a skončí po trojke v MCU?
Zdroj: Marvel Studios/Sony/Marvel Comics

Je možné, že medzi týmito svetmi bude cestovať vďaka dimenziám, alebo bude jednoducho súčasťou oboch svetov a filmy nikdy nebudú adresovať, ako je to možné. A to presne z dôvodu, že sa existencia iných svetov a dimenzií nebude nikdy riešiť. Celé by to mohla zabezpečiť Madame Webb. Sony nedávno oznámilo, že pripravuje film práve o tejto postave, ktorá má schopnosti preniesť Spideyho medzi alternatívnymi dimenziami.

Venomov svet tak môžeme brať ako inú verziu Zeme, kde nie sú Avengeri, nestalo sa tam nič z toho, čo v MCU, ale budú v ňom existovať iní nadprirodzení ľudia a komiksové eventy zo sveta Spider-Mana. Otázkou ostáva, ako si jeho postavy, udalosti a pamätné momenty z komiksov štúdiá rozdelia. MCU by rado využilo Spideyho svet a postavy.

Nakoniec, veľmi dlho sa špekulovalo o tom, že ďalším záporákom v MCU bude Norman Osborn. Ak mal Kevin Feige naplánované filmy, postavy a celú budúcnosť MCU práve okolo Osborna, v prípade Spideyho odchodu by sa mu to celé rozpadlo ako domček z karát. Navyše sa hovorilo o tom, že She-Hulk, civilným menom Jennifer Walters, sa objaví v tretej Spideyho sólovke.

Svet Marvelu: Tom Holland zachránil dohodu medzi Disney a Sony. Objaví sa Spider-Man vo Venomovi 2 a skončí po trojke v MCU?
Zdroj: Marvel Studios/Sony/Marvel Comics

Pracuje ako právnička v Los Angeles a ide o sesternicu Bruca Bannera. Na D23 bolo v auguste oznámené, že na Disney+ dostane vlastný seriál. Je pravdepodobné, že by ju využili ako Peterovu obhajkyňu, keďže bola odhalená jeho identita Spider-Mana. Neskôr by ako známa postava dostala vlastnú minisériu a ďalej je to už jedna veľká záhada.

V posledných dňoch sa objavili špekulácie, že by v Marvel Studios radi obsadili do rol Daredevila, Punishera a Kingpina Charlieho Coxa, Jona Bernthala a Vincenta D’Onofria. Budú tak môcť urobiť až v roku 2021, čo vzhľadom na natáčanie Spideyho v budúcom roku nevychádza a Matt Murdock tak nebude môcť byť Spideyho obhajcom.

V marci tohto roka sa predseda Sony Pictures Entertainment Tony Vinciquerra a predseda Sony Pictures Television Mike Hopkins vyjadrili k plánom do budúcna:


„Na ďalších sedem alebo osem rokov máme naplánované, čo budeme s touto značkou robiť. A to nielen v rámci filmu, ale aj televízie. Naša televízna skupina bude mať k dispozícii vlastný zoznam postáv z tohto univerza, ktoré sa budeme snažiť rozvinúť.“

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 69875 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia