Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2019, 14:02
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Muž poškodil brzdy a rám na takmer 140 zdieľaných kolobežkách. Polícia ho chytila do pasce

TECH USA
Uložiť Uložené

Skrytá kamera a dve podhodené kolobežky urobili svoje.

Zdieľané elektrické kolobežky sa ti môžu zdať ako vhodná a ekologická alternatíva k autám v preplnených veľkomestách, no prinášajú aj množstvo problémov.


Často sa totiž stávajú terčom zlodejov a vandalov. Nakoniec, ani služba Mint v Bratislave dlho nevydržala. Po niekoľkých týždňoch prevádzku ukončila a nevedno, či sa vôbec vráti. Z 50 strojov za prvý týždeň Slováci ukradli až polovicu. 

Odporúčané
Za týždeň ukradli v Bratislave polovicu e-kolobežiek Za týždeň ukradli v Bratislave polovicu e-kolobežiek 1. augusta 2019, 12:30

Engadget píše o podobnom rekordérovi z Floridy. Od apríla tam mal poškodiť takmer 140 zdieľaných e-kolobežiek. Tie väčšinou parkujú priamo na chodníkoch a čakajú na odomknutie ďalším používatelom cez špeciálnu mobilnú aplikáciu. 

Miestna polícia sa po mnohých prípadoch vandalizmu rozhodla nastaviť pascu. Dvojicu e-skútrov zo služby Lime odparkovala rovno pred bezpečnostnú kameru. 

Tá záchytila muža identifikovaného ako Randall Thomas Williams, ktorý sa snažil poškodiť riadidlá, rám a brzdy na oboch kolobežkách. Policajti vo Fort Lauderdale reagovali hlavne preto, že prípadné poškodenie brzdových laniek vraj mohlo spôsobiť nehodu a zranenia niektorého z občanov. 

Samozrejme, Williamsove zachytenie na tomto videu ešte neznamená, že je zodpovedný aj za všetky ostatné prípady, no Engadget uvádza, že prípady sa stali vo vzdialenosti dvoch blokov od jeho trvalého bydliska.  

Muž vraj poškodil takmer 140 zdieľaných kolobežiek. Polícia ho chytila do pasce
Muž vraj poškodil takmer 140 zdieľaných kolobežiek. Polícia ho chytila do pasce Zdroj: pixabay.com

Ak ho súd uzná vinným, hrozí mu okrem iného aj povinnosť preplatiť všetky škody, ktoré spôsobil. Stáť by ho to malo približne 7O dolárov za každú kolobežku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia