Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2019, 15:08
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Billie Eilish, Lana Del Rey či Beyoncé zmizli z fotografií k ich hudbe: Nekompromisná iránska cenzúra ich proste vymazala

HUDBA HUDBA IRÁN
Uložiť Uložené

Náš favorit je jednoznačne Badass Woman. Bez ženy na fotke.

Ženy v Iráne to nemajú ľahké. Ich zákon neignoruje ani celebrity a umelkyne: platí pre ne rovnako ako pre všetkých. Práve preto začali necudne oblečené ženy z coverov albumov odstraňovať. Čítaš dobre. Najznámejšie umelkyne, ako Lady Gaga, Billie Eilish alebo Lana Del Rey sa v Iráne na oficiálnych fotografiách ku ich vlastným albumom neobjavujú. Informoval o tom na Twitteri Pop Crave a spustil tým vlnu zábavných tvítov a meme.

Odporúčané
Supra s novou colorway Skytop III Jefferson Supra s novou colorway Skytop III Jefferson 30. decembra 2012, 23:30

Reakcie fanúšikov na Twitteri

Celé to spustil tvít od Pop Crave, ktorý zachytil trend. Fanúšikovia uverejňujú svoje reakcie na odstraňovanie žien z fotiek. 

Geniálna je napríklad Lady Gaga: jej album sa premenil na vznášajúci sa ružový klobúk.

I Can't Get Enough od „latino crew“ bez Seleny... no, nie je to jednoducho ono, čo povieš?

Odstrániť Taylor sa im podarilo celkom dobre...

 ... ale odstrániť Gagu z fotky s Bradley Cooper bol zjavne pre grafického kúzelníka tvrdý oriešok.

Našťastie má pre nás Twitter aj zábavné reakcie, inak by sme to už nezvládali.  

Teraz však na vážnejšiu nôtu. Situácia v Iráne nie je na smiech. Práva žien sú tam extrémne potláčané, okrem iného sa nesmú na verejnosti ukazovať odhalené alebo navštíviť športové podujatie. Keď sa o to naposledy v septembri pokúsila Sahar Khodayari, chytili ju a odsúdili na 6 mesiacov vo väzení. Na protest sa zapálila, zraneniam neskôr podľahla.

Dúfame, že napriek nepriaznivému osudu, ženy a ani muži na celom svete nevzdajú boj za rovnoprávnosť a slobodu v každej krajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia