Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2019, 9:05
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Modelky sa nemohli ani pohnúť: Topánky v tvare delfínov si museli obuť s pomocou ľudí, na móle počas prehliadky iba nehybne stáli

MÓDA
Uložiť Uložené

A vraj sa musíš naučiť catwalk skôr, ako sa staneš modelkou.

Poriadny bizár predstavil dizajnér Thom Browne počas parížskeho týždňa módy. Jeho výtvor, ktorý The Guardian nazval delfínie topánky, si dve modelky počas prehliadky ani len nedokázali obuť bez pomoci. Áno, správne. Browne vytvoril rovno dva páry bizarných topánok.

Čo sa stane, keď na vysoký podstavec postavíš loptu a delfína? Vzniknú topánky (ako inak)

Na tento zábavný kúsok sa len ťažko hľadajú slová. Státie na piedestáli vďaka Browneovi dostáva nový význam. Na videu nižšie si môžeš pozrieť topánky v plnej kráse. Všimni si, ako opatrne a s pomocou asistenta do nich vstupuje modelka. Tá sa počas celej prehliadky vôbec nepohla: topánky totiž neboli prispôsobené na chôdzu.

Odporúčané
Bizarná dvojica provokuje  vzhľadom. Ich make-up vyzerá ako z iného sveta Bizarná dvojica provokuje vzhľadom. Ich make-up vyzerá ako z iného sveta 30. apríla 2019, 10:15

Roky trénovania catwalku tak vyšli nazmar. Namiesto toho sa modelka na dlhé minúty vzdala voľného pohybu a dovolila záujemcom obdivovať zvláštny doplnok. Spolu s ňou aj jej kolegyňa, oblečená podobne, ale v iných farbách.

Video: Extrémne topánky v tvare delfína si modelka musí obuť za pomoci asistenta

Samotnú prehliadku inšpirovalo obdobie rokoka

Obdobie spred Francúzskej revolúcie bolo známe nielen opätkami, ale aj korzetmi a veľkými sukňami. Obmedzený pohyb sa teda návrhárovi podarilo svojim husárskym kúskom napodobniť dokonale. Hoci, vtedajší kráľ Ľudovít XIV. by sa urazil: práve on by mal mať v miestnosti najvyšší opätok, ako symbol sily a spoločenského postavenia. Modelka s delfínmi na nohách sa pravdepodobne necítila ako na vrchole spoločenského rebríčka.

Okrem toho však bola v centre diania odľahčená móda: korzety boli o čosi voľnejšie a dámy na sebe mali kovové kruhy, na sukne však akosi „zabudli“. Všetko vraj bolo zámerne. Samozrejme, Browne topánky vytvoril len kvôli šou a nečaká, že ich niekto bude naozaj nosiť.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Thom Browne (@thombrowneny) on

My už len dodáme, že sa zhodneme s autorom článku v The Guardian. Žiadna modelka by nemala vypĺňať tlačivo o pracovnom úraze a do kolónky o dôvodoch napísať „zranený členok kvôli delfínim topánkam.“

Domov
Zdieľať
Diskusia