Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2019, 21:22
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Čína sa pochválila novou zbraňou: Rakety s doletom 15-tisíc km dosahujú 25-násobok rýchlosti zvuku. V USA by mohli byť do 30 minút

NEWS
Uložiť Uložené

Oslavný sprievod bol plný vojnových jednotiek a nebezpečných zbraní.

Počas veľkolepých osláv 70. výročia vlády komunistickej strany v Číne predstavili nové zbrane Dongfeng-41. Boli súčasťou slávnostného sprievodu v Pekingu a podľa informácií portálu Business Insider je to ultrasonická nukleárna zbraň s obrovským doletom.

Ďalšia nebezpečná zbraň je na svete

Predstavitelia Číny tvrdia, že má dolet až 15 000 kilometrov a ponesie 10 nukleárnych hlavíc. Poletí vraj až 25-násobkom rýchlosti zvuku. Touto rýchlosťou by raketa dorazila na americký kontinent približne za pol hodinu.

Technológiu vyvinuli s cieľom ohroziť americký obranný systém. Ten detekuje prichádzajúce rakety, ale čínske rakety využívajú princíp falošných návnad, ktoré dokážu zmiasť americký mechanizmus. Každá z hlavíc sa môže nasmerovať na samostatný cieľ. Mohli by tak doletieť až na územie nepriateľa. Počas sprievodu predstavili aspoň 16 takýchto rakiet.

Odporúčané
Čína na internete zakázala používať písmeno N a desiatky slov. Tamojšie sociálne siete sú teraz prísne kontrolované Čína na internete zakázala používať písmeno N a desiatky slov. Tamojšie sociálne siete sú teraz prísne kontrolované 2. marca 2018, 16:06

Podľa štátnej tlačovej agentúry je to ich najviac vyvinutý a silný zastrašovací prostriedok. Jeden z predstaviteľov armády, dnes už na dôchodku, pre Business Insider prezradil, že chcú týmto spôsobom Ameriku dostať pod kontrolu.

Pokiaľ ide o sprievod samotný, zúčastnilo sa ho až 15-tisíc oddielov, 580 tankov, 160 bojových lietadiel a podľa informácií New York Times nariadili štátne orgány aj obyvateľom, aby opustili svoje domácnosti a prišli na pochod. Počas dňa bolo zakázané púšťanie šarkanov a lampášov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia