Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2019, 17:20
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Nový iPhone 11 Pro bol v teste rýchlosti pomalší než starší iPhone XS

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Výsledok bol malým prekvapením, dá sa však veľmi ľahko vysvetliť.

Pokiaľ svoj smartfón využívaš naozaj naplno a nevadí ti zaň dať aj tisíc eur, určite ťa zaujali všetky porovnania nového iPhonu 11 (alebo 11 Pro) s jeho najväčšími konkurentami. 

Podľa nezávislých testov má nová jablčná jedenástka najlepší displej, jedny z najlepších nočných fotografií a tiež vynikajúcu výdrž batérie.

Odporúčané
iPhone 11 Pro Max: Apple sa týmto mobilom vracia späť do hry (Recenzia) iPhone 11 Pro Max: Apple sa týmto mobilom vracia späť do hry (Recenzia) 29. septembra 2019, 9:00

BRG.com však upozornilo na video, ktoré ti prezradí, akým veľkým krokom vpred vzhľadom na rýchlosť systému je nový mobil v porovnaní s vlaňajším iPhonom XS a dva roky starým iPhonom X. 

Výsledky speedtestu, počas ktorého redaktori kanálu EverythingApplePro absolvovali klasický okruh spúšťania náročných aplikácií a hier alebo exportu videa, ťa však možno prekvapia

Dvojročný iPhone X bol, samozrejme, najpomalší, no vlaňajší iPhone XS tohtoročnú novinku prekonal.

Z videa by si si tak mohol urobiť záver, že iPhone 11 Pro je pomalší než vlaňajší iPhone XS. Vzhľadom na rýchlejší procesor to, pochopiteľne, nedáva žiadny zmysel. Obzvlášť, ak v benchmarku Geekbench novinka svoj potenciál naplno potvrdzuje.

Video ale ponúka aj možné vysvetlenie. Test totiž prebiehal s operačným iOS 13 vydaným ešte pred štartom predaja nových iPhonov a je teda možné, že Apple ešte nevychytal všetky malé chybičky. iPhone 11 Pro sa údajne tiež výrazne zahrieval, za čo možno môže rýchlejšia 18-wattová nabíjačka v balení.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

iOS 13 bol už pred pár dňami nahradený verziou 13.1.2. Tá má množstvo nedostatkov eliminovať. Test so šokujúcim výsledkom by si preto zaslúžil zopakovanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia