Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2019, 10:06
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Billie Eilish sa inšpiruje Gretou Thunberg. Chce, aby si sa stal vegánom a zachránil horiace lesy na celom svete

HUDBA BILLIE EILISH
Uložiť Uložené

V krátkom videu Billie po boku Woodyho Harrelsona hovorí o tom, že by sa naša planéta mala lepšie, keby si z jedálnička vyradil mäso a mliečne výrobky.

Billie Eilish je známou bojovníčkou za environmentálnu uvedomelosť, ktorá svoj dosah využíva aj na to, aby ku fanúšikom dostala dôležité informácie týkajúce sa udržateľnosti našej planéty. Už dávnejšie zdieľala iniciatívu, v rámci ktorej odporúčala ľuďom obmedziť konzumáciu mäsa kvôli týraniu zvierat a nedávno vydala aj oficiálny videoklip, ktorý zasvätila šíreniu povedomia o klimatických zmenách a horiacich lesoch. 

Pred pár dňami prijala pozvanie do šou Saturday Night Live, kde sa okrem nej objavil aj herec Woody Harrelson. Práve s ním sa ešte rozhodla natočiť aj krátke minútové video, s názvom Náš dom horí. To je značne ovplyvnené slovami mladej švédskej aktivistky Grety Thunberg, ktorá aktuálne tvrdo kritizuje najmocnejších predstaviteľov štátov za to, že sú neshopní konať. 

Odporúčané
Kto je brat Billie Eilish a prečo je najdôležitejšou osobou v jej kariére? Kto je brat Billie Eilish a prečo je najdôležitejšou osobou v jej kariére? 18. septembra 2019, 10:46

„Naša planéta sa zahrieva a oceány stúpajú,“ začína Billie Eilish, ktorá na striedačku so slávnym hercom opisuje, čo sa na planéte deje. „História ukaze, že keď sa dostatočne veľa ľudí postaví a vyžiada si zmenu, tí najmocnejší nebudú mať na výber a budú musieť konať,“ pokračuje Harrelson.

Spoločne ľudí žiadajú, aby obmedzili používanie plastov a taktiež konzumáciu mäsa a mliečnych výrobkov. To všetko podľa nich má za následok množstvo horiacich lesov na celej zemi. 

Odporúčané
Greta Thunberg so slzami v očiach kritizovala lídrov v OSN: Ukradli ste mi moje detstvo a sny! Greta Thunberg so slzami v očiach kritizovala lídrov v OSN: Ukradli ste mi moje detstvo a sny! 23. septembra 2019, 22:20

 

Domov
Zdieľať
Diskusia