Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2019, 17:02
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Peter Sagan nevyhral štvrtý titul majstra sveta v cestnej cyklistike, tešil sa napokon Dán Pedersen

ŠPORT CYKLISTIKA PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Preteky komplikovalo počasie.

Majstrovstvá sveta sa tento rok konali v britskom grófstve Yorkshire. 284,5 kilometrov dlhá trať mala mať tri významnejšie stúpania, v cieľovom Harrogate jazdcov čakalo plno prudkých zákrut. Napokon sa však stúpanie na Buttertubs a Grinton Moor nekonalo, dôvodom bolo počasie. Organizátori tiež skrátili celé preteky o 23,5 kilometrov. Nie teda trať, ale vietor a dážď robili cyklistom na tohtoročných majstrovstvách sveta najväčšie problémy. Búrky výrazne ovplyvnili vývoj pretekov, víťazom sa stal nakoniec Dán Mads Pedersen.

Odporúčané
Zarobí najviac Sagan, Škriniar, Vlhová alebo Tatar? Toto sú najlepšie zarábajúci slovenskí športovci do 30 rokov Zarobí najviac Sagan, Škriniar, Vlhová alebo Tatar? Toto sú najlepšie zarábajúci slovenskí športovci do 30 rokov 22. septembra 2019, 13:05

Minulý rok vyhral Španiel Alejandro Valverde, pred ním dominoval náš slovenský pretekár. Ten vyhral trikrát za sebou, v rokoch 2015, 2016 a 2017. Tento rok boli hlavní favoriti Francúz Julian Alaphilippe, Holanďaň Mathieu van der Poel a práve náš hviezdny pretekár.

Peer Sagan vyhral štvrtý titul majstra sveta v cestnej cyklistike!
Peer Sagan vyhral štvrtý titul majstra sveta v cestnej cyklistike! Zdroj: TASR/Michal Svítok

Štyria slovenskí cyklisti Erik Baška, Ján Andrej Cully, Juraj Sagan a Peter Sagan sa držali polovicu pretekov v pelotóne, vyhli sa aj veľkému pádu na 124. kilometri. Približne na 81. kilometri dvaja Slováci odpadli, ostali len bratia Saganovci. Z pelotónu ušla približne na 40. kilometri skupina pretekárov v zložení Matteo Trentin, Gianni Moscon (obaja Taliansko), Mads Pedersen (Dánsko) a Stefan Küng (Švajčiarsko). Tých už pelotón nedobehol, zvíťazil napokon Dán Pedersen. Peťo skončil piaty.

Domov
Zdieľať
Diskusia