Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2019, 20:41
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Muža oblízal pes, museli mu amputovať všetky končatiny a nos. Svojho domáceho miláčika má stále rád

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Ďalší prípad, pri ktorom sa majiteľovi psa dostala do krvi nebezpečná baktéria.

Nedávno sme informovali o prípade zo štátu Ohio, ktorý sa týkal ženy s nešťastným osudom. Maria bola hospitalizovaná so zvýšenou teplotou, neskôr lekári v jej krvi objavili baktériu capnocytophaga a museli jej amputovať časti končatín. Tá sa nachádza výhradne v slinách mačiek a psov, a tak konštatovali, že infekciu spôsobili práve psi majiteľky.

Známy je aj prípad z minulého roku, kedy po oblízaní psom museli byť mužovi amputované nohy aj ruky a taktiež mu odumrela časť tváre v oblasti nosa.

Maliar Manteufel si nie je istý, či infekciu krvi spôsobil jeho vlastný pes, pretože pred osudnou návštevou nemocnice ho oblízalo viac rôznych, má však jasno v tom, že by sa fenky Ellie nevzdal, ani keby sa zistilo, že za jeho nešťastie môže ona. Testovať ju však nedal. Muž pre Time povedal: „Nezbavili by sme sa jej ani v prípade, že to bola ona. Na smrť ju milujeme.“ 

Odporúčané
Žene museli amputovať nohy aj ruky, lebo ju oblízal vlastný pes Žene museli amputovať nohy aj ruky, lebo ju oblízal vlastný pes 2. augusta 2019, 7:03

Manteufel sa aktuálne učí bežným činnostiam a čaká na plastickú operáciu nosa, pre médiá už však prezradil, že sa na Ellie veľmi teší: „Neviem sa dočkať, kedy ju konečne uvidím. Nechcem, aby sa ľudia báli svojich psov, pretože sa toto stalo mne. Celý život sa nachádzam v prítomnosti psov a nechávam si oblizovať tvár aj ruky,“ dodáva.

Lekári zatiaľ intenzívne pracujú na tom, aby prišli na to, ako zabezpečiť prevenciu pred infekciou do buducnosti. Stále platí, že pravdepodobnosť nakazenia sa dá prirovnať k výhre v lotérii 5-krát za deň. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia