Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2019, 17:36
Čas čítania 1:47
Dominik Vetrák

Spider-Man sa vracia do MCU! Marvel a Sony prinesú do kín 3. film v roku 2021

Spider-Man sa vracia do MCU! Marvel a Sony prinesú do kín 3. film v roku 2021
Zdroj: Marvel Studios/Sony
FILMY A SERIÁLY SPIDER-MAN: NO WAY HOME
Uložiť Uložené

Trikrát hurá, vážení!

Takto skoro to nik nečakal. Po správach, že aj posledné rokovania medzi Disney a Sony prepadli, sa už asi všetci zmierili s tým, že minimálne istý čas bude Spider-Man mimo MCU. Ako by to vyzeralo a prečo to nedáva zmysel, sme si rozobrali v článku nižšie.

Odporúčané
V marci sa dočkáme ďalšej knihy o Kanyem Westovi V marci sa dočkáme ďalšej knihy o Kanyem Westovi 29. decembra 2013, 17:23

Dnes sa však môžeme opätovne radovať. Spidey sa totiž vracia do MCU! Variety prinieslo správu, že nezhody medzi Sony a Disney sa skončili a Spidey tak môže pokračovať vo svojom úžasnom príbehu v MCU. Nenastanú tak príbehové komplikácie a logické nezrovnalosti. Ba čo viac, znamená to aj veľa pre samotné štúdiá, ich budúcnosť a tržby z kín.

Disney a Sony následne vydali spoločné vyhlásenie, v ktorom novinku potvrdili.

Som nadšený z toho, že Spidey pokračuje vo svojej ceste v MCU. Ja a všetci pracovníci v Marvel Studios sme veľmi nadšení z toho, že na ňom môžeme aj naďalej pracovať. 


3. film s Tomom Hollandom uvidíme v kinách v roku 2021, kedy sa prvýkrát dočkáme 4 MCU snímok v jednom roku. Premiéra je naplánovaná na 16. júl 2021. Viac informácií doplníme už čoskoro, takže sa k článku vráť už o niekoľko minút. 

UPDATE

Celé vyjadrenie Kevina Feigeho:

Spider-Man je silná ikona a hrdina, ktorého príbehy zasahujú všetky vekové kategórie a druhy obecenstva okolo sveta. Taktiež je to jediný superhrdina schopný cestovať medzi filmovými vesmírmi. Vzhľadom na to, že Sony buduje svoj vlastný Spider-verse, nikdy neviete, čo nás v budúcnosti čaká.

Kevin Feige tak vlastne verejne oznámil, že Spider-Man bude súčasťou oboch filmových vesmírov, ktoré budú aj naďalej oddelené. Nečakaj teda v MCU žiadneho Venoma, Morbiusa a ďalšie postavy, ktoré Sony pripravuje. Zároveň sa s nimi však stretne Spider-Man z MCU, a to formou cestovania medzi dimenziami (alebo nejako inak, to je fakt najmenší problém oboch štúdií a scenáristov). 

Marvel Studios a Disney budú po novom brať 25% zo zisku, pričom aj zaplatia štvrtinu výdavkov. Ponechajú si však tržby z merchu.

Reakcia Toma Hollanda

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tom Holland (@tomholland2013),



Zatiaľ nie je známe, či sa menili aj finančné podmienky. Máme však dojem, že práve o toto Sony celý čas išlo. Budovať značku Spider-Mana na oboch frontoch, zarábať na MCU sólovkách a tímovkách a využívať slávu a hype postavy pre svoje vlastné univerzum. Spider-Man 3 však určite vznikne, pričom by sa postava mala objaviť ešte v jednom ďalšom MCU filme. Ten však zrejme ešte nebol ani ohlásený, takže spoločnosti nemohli odhaliť, o čo ide.

Odporúčané
Nový Spider-Man bol vlastne jeden veľký počítačový trik. V celom filme bolo len 80 záberov bez trikov a aj masky boli digitálne Nový Spider-Man bol vlastne jeden veľký počítačový trik. V celom filme bolo len 80 záberov bez trikov a aj masky boli digitálne 31. marca 2022, 12:30

Či to bude Spideyho koniec v MCU alebo začiatok ďalšej kapitoly nevedno. Tvorcovia môžu pokojne jeho príbeh v MCU ukončiť v Avengers 5 a následne si ho Sony stiahne do svojho univerza. Skôr si však myslíme, že Spidey bude pokračovať v oboch cinematic universes, tak, ako to naznačil Kevin Feige. Konkrétne detaily budú možno uverejnené neskôr. 

Domov
Zdieľať
Diskusia