Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2019, 19:02
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Počet úmrtí spojených s vapingom sa opäť zvýšil, mŕtvych je už 11

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Noví pacienti sú hlásení každý deň.

Americké nemocnice počas tohto týždňa oznámili ďalšie dve úmrtia, konkrétne v Georgii a na Floride, čo znamená, že choroba spájaná s vapingom má na svedomí najmenej 11 ľudí, pričom sa ďalšie možné prepojenia naďalej skúmajú, informuje CNN.

Človek z Georgie v nemocnici priznal, že vapoval nikotínové náplne skutočne často, no neohlásil fajčenie iných látok ako napríklad THC.

Odporúčané
Má 18, no lekárske snímky ukázali, že má pľúca sedemdesiatnika. Ďalší prípad ochorenia, ktoré spájajú s fajčením e-cigariet Má 18, no lekárske snímky ukázali, že má pľúca sedemdesiatnika. Ďalší prípad ochorenia, ktoré spájajú s fajčením e-cigariet 13. septembra 2019, 9:09

Chorých je obrovské množstvo, len minulý týždeň bolo nahlásených 530 ľudí a noví pacienti pribúdajú každý deň. Lekári sa teda obávajú, že pri najbližšom sčítaní bude číslo o stovky väčšie.

 

Počet úmrtí spojených s vapingom sa opäť zvýšil, mŕtvych je už 11
Zdroj: wikimedia

Konkrétny dôvod choroby je stále neznámy, ale všetci majú spoločnú jednu vec: fajčenie elektronických cigariet. Väčšina z ľudí nahlásila používanie THC náplní, niektorí THC s nikotínom, no niektorí užívanie THC rázne popierajú.

Choroba sa u väčšiny začala prejavovať kašľom, dýchavičnosťou, nevoľnosťou a bolesťou na hrudníku. Niektorí ľudia zvracajú, bolí ich brucho a majú horúčku.

Odporúčané
Ľudia fajčiaci e-cigariety končia v nemocnici. Vapovanie vraj poškodzuje cievny systém Ľudia fajčiaci e-cigariety končia v nemocnici. Vapovanie vraj poškodzuje cievny systém 22. augusta 2019, 21:43
Domov
Zdieľať
Diskusia