Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2019, 17:11
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Cestujúci už boli na palube lietadla, keď let zrušili, pretože muž moslimského pôvodu bol na záchode a spláchol dvakrát

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Tvrdí, že to je rasová diskriminácia.

Dvaja moslimovia z Dallasu tvrdia, že boli vo štvrtok rasovo diskriminovaní a prinútení kvôli tomu opustiť lietadlo z Alabamy do Texasu. Jeden z nich bol totiž podozrivý, pretože bol pred odletom na záchode. A dvakrát spláchol, informuje NBC.

 

Cestujúci už boli na palube lietadla, keď let zrušili, pretože muž moslimského pôvodu bol na záchode a spláchol dvakrát
Zdroj: wikimedia

Issam Abdallah a Abderraoof Alkhawalden boli v sobotu ráno na palube lietadla spoločnosti American Airlines v Birminghane. Chceli odletieť domov do Dallasu, keď posádka všetkých cestujúcich prinútila vystúpiť z lietadla.

Muži hovoria, že im na začiatku tvrdili, že ide o všeobecný bezpečnostný problém a niečo musia skontrolovať. Neskôr im FBI agent povedal, že Abdallah bol podozrivý, pretože v lietadle použil toaletu.

Opýtal som sa FBI agenta prečo a on povedal, že som šiel na záchod a spláchol dvakrát," povedal Abdallah reportérom: „Bolo to neskutočne ponižujúce, povedal to pred úplne všetkými. Mám pocit, že som bol diskriminovaný kvôli môjmu pôvodu a náboženstvu."

Odporúčané
Ako môžu letecké spoločnosti predať viac leteniek, ako je sedadiel v lietadle? Ako môžu letecké spoločnosti predať viac leteniek, ako je sedadiel v lietadle? 13. októbra 2017, 11:19

American Airlines sa k situácii neskôr vyjadrili, povedali, že let bol zrušený kvôli bezpečnostným opatreniam. Člen posádky a jeden cestujúci vraj vyjadrili obavy a preto všetkých požiadali, aby z lietadla vystúpili. Tvrdia, že všetky obavy berú vážne a let zrušili, aby sa ubezpečili, že je všetko v poriadku. Všetkých cestujúcich presunuli na ďalší let.

Letecká spoločnosť tiež hovorí, že sa s Issamom a Abderraoofom neskôr spojili aby im situáciu lepšie vysvetlili.

Domov
Zdieľať
Diskusia