Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2019, 11:16
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

V Bratislave budú pochodovať za život, proti interrupciám. Pochod ovplyvní aj dopravu

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Národný pochod za život, opakovane prilákal desiatky tisíc ľudí. Koľko ich príde dnes?

Dnes sa bude v centre hlavného mesta konať Pochod za život - verejné zhromaždenie občanov, ktorí chcú podporiť ochranu každého ľudského života„Dlhodobým cieľom Národných pochodov za život je spoločnosť, ktorá bude rešpektovať život a práva každého človeka,“ povedal hovorca pochodu Patrik Daniška.

Zjednodušene povedané, pochodujú, pretože nesúhlasia so súčasným interrupčným zákonom. Dnes každá žena môže požiadať o umelé prerušenie tehotenstva bez udania dôvodu do 12. týždňa tehotenstva. Organizátori pochodu sú proti a sú za sprísnenie zákonov, dokoncia nesúhlasia s potratom ani po znásilnení.

Naopak druhá, liberálnejšia časť, spoločnosti si myslí, že ženy majú mať možnosť  rozhodnúť sa a je proti sprísňovaniu zákonov. V parlamente sú v súčasnosti štyri návrhy zákonov, ktoré by chceli interrupcie sprísniť.

Dnes sa v Bratislave koná pochod za život, za čo vlastne bojujú a čo sú ich úspechy? Ako pochod ovplyvní situáciu v meste?
Dnes sa v Bratislave koná pochod za život, za čo vlastne bojujú a čo sú ich úspechy? Ako pochod ovplyvní situáciu v meste? Zdroj: pochodzazivot.sk

Takýto pochod bude na Slovensku tretíkrát. Prvý sa uskutočnil v Košiciach v roku 2013, nasledoval v Bratislave v roku 2015. Na nich sa podľa ich stránky dokopy zúčastnilo viac ako 150 tisíc ľudí.

Pochod sa bude konať od 14:30 do 17:00. Bude kvôli nemu obmedzená doprava v centre Bratislavy. Prejde z Námestia slobody cez Námestie 1. mája, Hodžovo námestie, Štefánikovu, Leškovu, Čajkovského a Štefanovičovu späť na Námestie slobody, informuje TASR

 

Dnes sa v Bratislave koná pochod za život, za čo vlastne bojujú a čo sú ich úspechy? Ako pochod ovplyvní situáciu v meste?
Dnes sa v Bratislave koná pochod za život, za čo vlastne bojujú a čo sú ich úspechy? Ako pochod ovplyvní situáciu v meste? Zdroj: pochodzazivot.sk

Policajný zbor vodičov vyzýva, aby pri prejazde určitými úsekmi zvýšili pozornosť. Ak je to možné, žiadajú ich aby sa úsekom úplne vyhli. Dopravný podnik upozorňuje, že od 12:00 do 17:00 (v niektorých prípadoch celodenne) bude vylúčená, presmerovaná alebo operatívne riadená doprava. Obmedzenia sa dotknú električkovej linky číslo 1, autobusov 80, 83 a 93 a trolejbusov 202, 203, 207, 208 a 212.

Domov
Zdieľať
Diskusia