Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2019, 20:40
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Sklá nových iPhonov sú, zdá sa, za normálnych okolností neporaziteľné, ako telefóny vydržali pád z viac než troch metrov?

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Pozri sa ako telefóny vydržali pád z jedného, dvoch, ale aj troch metrov.

Ľudia z portálu cnet nové iPhony podrobili testu vytrvalosti. Aký pád rozbije iPhone11 a iPhone 11 Pro? Telefóny sa ukázali ako silnejšie, než sa môže zdať. Robili, čo mohli, no sklá oboch noviniek od Applu to ustáli. Neznamená to však, že všetky súčasti telefónu vydržali tak dlho.

 

Sklá nových iPhonov sú, zdá sa, za normálnych okolností neporaziteľné, ako telefóny vydržali pád z viac než troch metrov?
Zdroj: apple/newsroom

Na septembrovom predstavení telefónov sa Apple chválil, že predné aj zadné sklo ich najnovšieho telefónu je najsilnejšie, aký kedy smartfón mal. Sklo na telefóne vyrába spoločnosť Corning a je vo svete telefónov jedinečné. Nevedeli sme, že až do takejto miery.

Tento rok ako „podložku“ na testovanie zvolili betónovú podlahu a práve na ňu iPhone hodili a čakali, s akými odreninami prežije. Tvorcovia článku a videa upozorňujú, že ich testy nie sú vedecké, no myslia si, že aj napriek tomu vedia účinne ukázať, čo od telefónu čakať.

Odporúčané
Apple predstavil iPhone 11, iPhone 11 Pro a veľký 11 Pro Max Apple predstavil iPhone 11, iPhone 11 Pro a veľký 11 Pro Max 10. septembra 2019, 19:57

Telefóny na zem pri prvom pokuse púšťali z výšky, kde má človek zvyčajne vrecko a odkiaľ často vypadne. Po prvých pádoch, na zadné aj predné sklo sa ani na jednom telefóne neobjavil ani škrabanec.

Druhý pád robili z výšky skoro dvoch metrov. Na iPhone 11 sa neobjavilo nič, no iPhone 11 Pro utrpel menšie zranenia. Vypadli malinké pixely, no sklo ostalo celé a displej fungoval ako predtým.

 

Tretí pád bol z výšky dvoch metrov a šesťdesiatich centimetrov. Na oboch telefónoch sa pri páde na zadnú stranu objavili drobné kozmetické škody v okolí fotoaparátu, no ten stále fungoval. Na iPhone 11 Pro vypadli ďalšie pixely, no škoda bola skoro nepovšimnuteľná.

Sami testovači uznávajú, že pád z väčšej výšky je nepravdepodobný, no hranice ešte posunuli. Telefón nakoniec púšťali z troch metrov a tridsiatich centimetrov. Sklo vydržalo aj tento pád. Na iPhone 11 však prestala fungovať jedna z kamier a na iPhone 11 Pro obrazovka o malý kúsok vyskočila z rámu.

Odporúčané
Na nový iPhone 11 Pro by Slovák pracoval 32 dní bez toho, aby jedol Na nový iPhone 11 Pro by Slovák pracoval 32 dní bez toho, aby jedol 11. septembra 2019, 16:45

Aj napriek tomu, že je výdrž telefónov skutočne prekvapivá, treba dodať, že obal skutočne odporúčame. Nové sklo sa môže vyšplhať k sume 300 eur za predné a 550 za zadné.

Domov
Zdieľať
Diskusia