Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2019, 19:23
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Tínedžerka zomrela po tom, čo napodobňovala video obľúbenej youtuberky. Tá pozostalej rodine vyplatila odškodné

ZAUJÍMAVOSTI POPÁLENINY SMRŤ
Uložiť Uložené

Fanúšičky sa snažili inšpirovať návodom, ako si urobiť domáce pukance vďaka plechovke od koly. Obe však zasiahol oheň a jedna na následky popálenín zomrela.

Známa čínska youtuberka a influencerka Ms Yeah na svojom 7,5 miliónovom kanáli prezentuje rôzne netradičné, až bizarné postupy varenia jedla vďaka bežným predmetom. Kvôli nedávnemu incidentu však na čas úplne prestala so svojou tvorbou.

Jej dve verné fanúšičky, 14-ročná Zhezhe a 12-ročná Xiaoyu, sa totiž snažili napodobniť jeden z jej receptov. To však nedopadlo podľa ich predstáv. Ako informuje stanica BBC, obe dievčatá sa nechali inšpirovať populárnym videom od čínskej youtuberky, v ktorom sa snažila urobiť popcorn pomocou obyčajnej plechovky od Pepsi Coly

Tú zospodu nahrievala priamym ohňom prostredníctvom liehového kahanu. Predtým ešte influencerka urobila do plechovky dieru a vysypala do nej semienka kukurice. Napokon sa jej podarilo urobiť plnohodnotné pukance. Úspešný scenár však nečakal dve tínedžerky, ktoré sa snažili pokus napodobniť. Ten sa im totiž nevydaril a obe priamy oheň s liehom popálil.

Tínedžerka zomrela po tom, čo sa snažila napodobniť video obľúbenej youtuberky
Tínedžerka zomrela po tom, čo sa snažila napodobniť video obľúbenej youtuberky Zdroj: Youtube (Ms Yeah)

Obe boli okamžite prevezené do nemocnice, kde bojovali o život. 14-ročná Zhezhe mala popáleniny presahujúce až 96 % povrchu tela. Zomrela takmer po dvoch týždňoch hospitalizácie. Jej mladšia kamarátka prežila, ale kvôli rozsiahlym popáleninám bude musieť podstúpiť plastickú operáciu.

Po tom, čo sa to youtuberka dozvedela, okamžite prestala publikovať podobné návody. Tvrdí však, že to bola chyba dievčat a nie jej. Nepoužili totiž rovnaký postup a hlavne to bola ich osobná voľba. Aj napriek tomu však súhlasila s vyplatením odškodného rodinám obom dievčat.

Domov
Zdieľať
Diskusia