Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2019, 18:29
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Lietadlo sa prepadlo o 9 kilometrov, na palube vládla panika. Cestujúci volali rodinám a lúčili sa

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Počas kolízie sa lietadlom ozýval detský rev a žalostný hysterický krik.

Na let 2353 spoločnosti Delta Airlines smerujúceho z americkej Atlanty do Fort Lauderdale cestujúci len tak rýchlo nezabudnú. Lietadlo stratilo kontrolu a v priebehu krátkych siedmich minút kleslo až o 8,8 kilometrov. Desiatky pasažierov okamžite spanikárili a kričali od hrôzy.

Ako informuje stanica CNN, lietadlo bolo v tom čase približne v strede cesty a z nadmorskej výšky 12 kilometrov sa zrazu ocitlo iba v troch kilometroch. Nikomu sa však, našťastie, nič nestalo a lietadlo úspešne dorazilo do plánovaného cieľa. V oficiálnom vyhlásení dopravca uviedol, že došlo k nepravidelnosti tlaku v kabíne.

Počas niekoľko minútovej paniky na palube mnohí telefonovali svojim rodinám a lúčili sa s nimi. Z batožinového priestoru sa vysunuli kyslíkové masky. Počas kolízie sa lietadlom ozýval detský rev a žalostný hysterický krik.

Pasažieri sa obávali najhoršieho, domnievali sa, že čoskoro zomrú. „Okamžite som písal svojej žene a otcovi, že som ich miloval. Moja matka sedela vedľa. Povedal som jej, že ju ľúbim a objal som môjho malého syna,“ napísal na Twitter jeden z cestujúcich.

Odporúčané
Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) 15. marca 2024, 9:30

Podľa mnohých reakcií pasažierov na sociálnych sieťach vraj posádka zvládla celú situáciu bravúrne. „Letušky boli úžasne, ukľudňovali nás a snažili sa zabrániť zhoršeniu situácie,“ tvrdia ohlasy na Twitteri.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia