Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2019, 15:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Aless: Viem si predstaviť rapovať komplikovanejšie texty v angličtine, musela by som tráviť oveľa viac času v štúdiu (Rozhovor)

HUDBA
Uložiť Uložené

Mladá speváčka a raperka sa vracia ku remixu na Rockstar, ktorý zmenil jej kariéru. V rozhovore prezradila, či chce novým albumom preraziť v Amerike.

Keď Aless v januári 2018 vydala na pár desiatok minút svoj remix na Rockstar, jej kariéra sa navždy zmenila. Kritizovali ju za znalosť angličtiny, dnes spoločne s americkým raperom Razom Simone pracuje na slovensko-anglickom albume, z ktorého vydali aj prvú plnohodnotnú ukážku Southside, kde má Aless aj anglickú slohu.

„Všetko je možné. Keď sa naučíš angličtinu a vieš ju fakt top, tak sa to dá,“ odpovedá interpretka na otázku, či má svetové ambície. Jedným dychom dodáva, že nemá prehnané očakávania: „Nechcem si vyskakovať, to si nejdem. Keď však postačí tvrdá práca, možno sa to podarí. Ak áno, budem rada a robím pre to maximum.“

Odporúčané
Falošné vstupenky a prespávanie pred O2 arenou kvôli najlepším miestam. Ako Billie Eilish rozplakala tisícky Slovákov a Čechov? Falošné vstupenky a prespávanie pred O2 arenou kvôli najlepším miestam. Ako Billie Eilish rozplakala tisícky Slovákov a Čechov? 22. augusta 2019, 13:58

My sme ju v súvislosti s chystaným projektom oslovili na rozhovor, a tak sa budeš mať možnosť dozvedieť viac o tom, čo vlastne chystá a aký jej zámer a čo obnáša spolupráca s americkým interpretom. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako vyzerá spolupráca s americkým raperom
  • Čo ju viedlo k tomu, aby opäť spievala v angličtine
  • Či absolvovala aj kurzy cudzieho jazyka
  • Ako reaguje na obvinenia z kopírovania 
  • Či bude aj naďalej spievať v angličtine a či má svetové ambície
  • Či je nahrávanie v americkom štúdiu nákladnejšie
  • Z čoho má Aless najväčší strach

Aless: Od remixu na Rockstar nemám strach z ničoho, len z parkovania (Rozhovor)
Aless: Od remixu na Rockstar nemám strach z ničoho, len z parkovania (Rozhovor) Zdroj: aless_caparelli/IG

Kedy a prečo prišlo k rozhodnutiu pracovať na projekte s americkým interpretom?

Ja som bola od 15-16 rokov fanúšičkou Razovej hudby, mám uložené a napočúvané všetky jeho albumy. Jedného dňa, asi pred trištvrte rokom, som našla jeho zatiaľ posledný album a veľmi sa mi páčil, tak som ho označila na svojich sociálnych sieťach, čo si on všimol a dali sme sa hudobne dokopy. Dohodli sme sa na spolupráci s tým, že som mu poslala na výber skladby z albumu a vybral si Loyal. 

Tam niekde začala naša spolupráca a keďže sme videli, že nám to v štúdiu funguje a veľmi rýchlo sme boli schopní nové veci, tak sme sa rozhodli, že by bolo super spraviť spoločný projekt. 

Stretávali ste sa aj osobne? 

Ja som chcela ísť do Ameriky natočiť klip na túto vec, čiže som tam vlastne priletela s tým, že ideme spraviť prvé zábery. Tým pádom sme všetko robili osobne v štúdiu, nie cez internet. 

Akú odozvu registruješ na túto skladbu?

Loyal bola podľa môjho názoru najväčšia pocitovka. Decká si to išli hlavne kvôli tomu, že to bolo také úprimné a precítené. Klip bol postavený na záberoch, ktoré sme točili tri mesiace, keďže som tam lietala približne každé dva týždne. Celé to bolo dosť prirodzené a Loyal bola skladba, ktorá patrí medzi tie s najlepšou odozvou. 

„Strach mi nemôže v ničom brániť, z toho som už vyrástla,“ odpovedá Aless na otázku, či sa ešte niečoho bojí.  

Kedy ste sa dohodli na spoločnom albume? 

To sme vedeli ešte pred tým, ako vyšla prvá skladba. My sme to vedeli, už keď sme prvýkrát prišli v januári spoločne do štúdia. Hneď prvé dni sme si veľmi sadli a projekt bol v pláne od úplného začiatku.  

K albumu sa ešte dostaneme, poďme sa najprv pobaviť o aktuálnej skladbe Southside. Registruješ už prvý feedback? 

Popravde, tým, že je teraz Raz Simone asi týždeň na Slovensku, tak trávime oveľa menej času na telefónoch a zatiaľ som úprimne nemala čas sledovať reakcie. Možno len pár prvých komentov YouTube. Tie boli fakt pozitívne na moju angličtinu, lebo v súvislosti s tou sme mali trochu, ani nie že obavy, skôr sme nevedeli, čo očakávať. Obavy už nemám, povedala som si, že nechcem robiť hudbu tak, aby som sa musela stresovať. Naozaj sme si dali aj s Razom na mojej angličtine záležať, tak nás to veľmi potešilo. 

Myslela si ešte pri tom celom na remix Rockstar?

Vôbec to už asi nemalo s remixom na Rockstar nič spoločné. My sme jednoducho prišli do štúdia a chceli sme spraviť niečo zaujímavé a niečo iné. Chceli sme vedieť, ako budem znieť v angličtine. Mne sa v tejto skladbe zdá, že oveľa lepšie znie práve angličtina ako slovenčina, aj keď, je tam aj slovenská pasáž, ktorú si vydupal Raz. Je to náročné celé aj pre americký aj pre slovenský trh skĺbiť, ale v tomto konkrétnom prípade sa to páčilo aj Američanom v štúdiu. Mňa viac bavila anglická časť. 

Absolvovala si nejaké kurzy?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 69450 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či absolvovala aj kurzy cudzieho jazyka
  • Ako reaguje na obvinenia z kopírovania 
  • Či bude aj naďalej spievať v angličtine a či má svetové ambície
  • Či je nahrávanie v americkom štúdiu nákladnejšie
  • Z čoho má Aless najväčší strach
Späť
Zdieľať
Diskusia