Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2019, 9:51
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Huawei ukázal nadupaný Mate 30, musí sa však zaobísť bez Google aplikácií a obchodu

TECH GOOGLE HUAWEI
Uložiť Uložené

Dôvodom je zákaz spolupráce amerických firiem s čínskym výrobcom.

Dve včera predstavené novinky Huawei Mate 30 Mate 30 Pro majú byť odpoveďou čínskych inžinierov na tohtoročné iPhony. Ani napriek úctyhodným parametrom to však nebudú mať jednoduché

Poďľa The Verge ich síce poháňa Android 10, keďže ten si vďaka politike Googlu môže v základnej verzii stiahnuť a použiť úplne zadarmo prakticky ktokoľvek, no chýbajú všetky ostatné Google aplikácie a služby. 

Huawei ukázal nadupaný Mate 30, musí sa však zaobísť bez Google aplikácií a obchodu
Zdroj: Huawei.com

Vďaka americko-čínskej obchodnej vojne živenej Donaldom Trumpom bol Huawei odstrihnutý od spolupráce s mnohými západnými firmami. Mate 30 teda nebude mať predinštalovaný žiadny Gmail, YouTube a čo je horšie, ani obchod Google Play, odkiaľ by si si svoje obľúbené apky rýchlo stiahol. 

Odporúčané
Nová vlajková loď od Huawei bude bez Google aplikácií. Spoločnosť vyvíja vlastný operačný systém Nová vlajková loď od Huawei bude bez Google aplikácií. Spoločnosť vyvíja vlastný operačný systém 30. augusta 2019, 18:36

Čínski zákazníci sú možno zvyknutí, keďže väčšina z nich vďaka vládnemu firewallu vo svojej komunistickej krajine nikdy nič od Googlu nevidela, Európania však zrejme dajú prednosť iným smartfónom. Ak u nás Huawei dvojicu noviniek vôbec začne predávať. 

V telefónoch bude namiesto obchodu Google Play svietiť Huawei AppGalery, kde niektoré z najznámejších aplikácií zrejme nájdeš, no aktuálne ich tam má byť len niečo vyše 45-tisíc oproti vyše dva a pol miliónu, z ktorého si môžu vyberať majitelia ostatných androidov práve cez Google Play. Nepočítaj hlavne so slovenským softvérom.

O to viac ťa môže mrzieť určite výborný 40-megapixelový fotoaparát doplnený širokoúhlym a tele objektívom, ktoré sú oproti iPhonom 11 Pro aj trochu krajšie na pohľad.

Odporúčané
Internet sa z nových iPhonov nemôze prestať smiať, schytali to hlavne fotoaparáty Internet sa z nových iPhonov nemôze prestať smiať, schytali to hlavne fotoaparáty 11. septembra 2019, 7:59

Séria Mate 30 môže mať až 6,62-palcový displej, 8 GB RAM a obriu 4 500 mAh batériu s rýchlym 40-wattovým nabíjaním.

Vtipné je, že Huawei novinky odhalil práve v Európe. V Mníchove ukázal aj ceny v eurách. Základnú verziu Mate 30 ohodnotil na 799 €, Mate 30 Pro na 1 099 € a viac

Po vzore Apple vytlačil cenovky len pre edíciu Porsche Design potiahnutú kožou, ktorá bude s 12 GB RAM a 512 GB úložiskom stáť 2 095 eur. 

Domov
Zdieľať
Diskusia