Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2019, 18:46
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ego: Tekashi nebol žiadny gangster. Bol v rozpakoch, keď mal preskočiť plot na kúpalisko

Ego: Tekashi nebol žiadny gangster. Bol v rozpakoch, keď mal preskočiť plot na kúpalisko
HUDBA 6IX9INE EGO ZAYO
Uložiť Uložené

Známych Slovákov sme sa opýtali, ako aktuálne vnímajú Tekashiho a jeho súdny proces, v rámci ktorého udal nebezpečný gang federálnej polícii výmenou za slobodu.

6ix9ine rozvíril vody svetového rapu hneď niekoľkokrát. Prvýkrát sa tak stalo, keď nabral na obrátkach úspech skladby Gummo, ktorá má dnes na kanáli slovenského vydavateľstva so svetovými ambíciami FCK THEM viac ako 350 miliónov views. Následne prišli beefy, spolupráce s Nicki Minaj a Kanyem Westom a všetko „zakončila“ federálna polícia, ktorá dúhového Daniela v novembri minulého roku zatkla. 

V tomto článku si prečítaš:
  • V akom stave je aktuálne Tekashiho súdny proces
  • Prečo je veľká šanca, že príde na Slovensko
  • Ktorí členovia Haha Crew súdny proces nesledujú
  • Ako si na Tekashiho správanie spomína Yaksha
  • Aké zážitky má s Tekashim Ego a prečo má zásluhu aj na hite Gummo
  • Aký je Lvcasov názor na „snitchovanie“
Odporúčané
Tekashimu nakladajú najznámejší raperi planéty: Na súde hralo Gummo, 6ix9ine udal populárneho kolegu a priznal úplatky Tekashimu nakladajú najznámejší raperi planéty: Na súde hralo Gummo, 6ix9ine udal populárneho kolegu a priznal úplatky 19. septembra 2019, 21:21

Ukázalo sa, že Tekashi je členom nebezpečného gangu Nine Trey Bloods a viac ako desiatim členom pomáha s organizovaným zločinom. Zapletení sú v drogovej trestnej činnosti, ozbrojených lúpežiach aj pokusoch o vraždu. Aj keď sa 6ix9ine pôvodne nechcel priznať, pod ťarchou dôkazov a skutočnosti, že mu hrozilo doživotie, sa rozhodol uzavrieť dohodu o vine a treste

S federálnou políciou sa zároveň dohodol na úzkej spolupráci – výmenou za slobodu udal všetkých svojich kolegov, priradil ich prezývky k civilným menám a odhalil podrobnosti každého trestného činu. 

Aktuálne sa dozvedáme, že dohodu s FBI plní na 100 %, čo vyplýva aj z prepisu jeho výpovede. Všetko teda smeruje k tomu, že by si v januári 2020 mohol vypočuť rozsudok, aký navrhla prokuratúra, a teda by mohol byť prepustený po tom, čo vo väzbe strávil nutné minimum potrebné na odhalenie celého gangu.  

Odporúčané
Ako môže dopadnúť Tekashi, ktorý udal celý gang výmenou za slobodu? Toto sú tri najpravdepodobnejšie scenáre Ako môže dopadnúť Tekashi, ktorý udal celý gang výmenou za slobodu? Toto sú tri najpravdepodobnejšie scenáre 17. septembra 2019, 17:34

Jednou z alternatív, čo by sa mohlo diať po prípadnom prepustení amerického rapera, je návrat na Slovensko. Práve vďaka konkrétnym ľuďom v našej krajine dostal možnosť svoje schopnosti ukázať a vďaka slovenským fanúšikom pocítil, že to, čo robí, skutočne dáva zmysel. Už zároveň vieme, že odmieta program na ochranu svedkov, čo ešte zvyšuje pravdepodobnosť, že ho na Slovensku uvidíme. 

Oslovili sme v tejto súvislosti tých, ktorí mali počas prvých rokov k Danielovi ako interpretovi najbližšie. Nie je tajomstvom, že práve vďaka Dalybovi prišiel 6ix9ine na Slovensko prvýkrát a rovnako jeho prvá sloha smerovala na debutový album Haha Crew.

Následne mu pomáhal preraziť Yaksha pod krídlami FCK THEM, a to nielen na Slovensku a Česku, ale aj vo svete – to sa v konečnom dôsledku aj podarilo. Už ako hviezda svetových rozmerov sa 6ix9ine objavil vo videoklipe Flexxim ako Gott z Egovho albumu, kde hosťoval aj Yzomandias a členovia Haha Crew. 

Yzomandias sa k téme vyjadriť nechcel, Samey aktuálne dianie okolo Tekashiho súdneho procesu nesleduje, rovnako ani Zayo: „Nesledujem to, keďže Ego už nerobí Mikonews“. Dalyb sa do uzávierky vyjadriť nestihol. V nasledujúcich riadkoch si tak budeš mať možnosť prečítať odpovede na anketové otázky od Ega, Yakshu a Lvcasa Dope. 

Otázky, ktoré sme respondentom položili:

1. Sleduješ aktuálne Tekashiho súdny proces a to, ako sa jeho prípad vyvíja?
2. Čo si myslíš o tom, že sa rozhodol udať členov gangu výmenou za slobodu?
3. Ako to podľa teba celé dopadne?
4. Myslíš si, že je v hre aj jeho návrat na Slovensko? Ste pripravení s ním opäť robiť? Pravdepodobne by to pre neho mohlo dávať zmysel v prípade, že by nesúhlasil s programom na ochranu svedkov.
5. Veľa interpretov ho má v zuboch a nazýva ho „snitchom“. Myslíš, že môže aj napriek tomu ďalej tvoriť, hoci aj z Európy?

Yak.sha – „Tekashi je hitmaker + najgeniálnejší troller na hudobnej scéne.“

1. Samozrejme, ako vačšina sveta.


2. Viac premýšľam nad tým, ako sa posledný rok asi cíti. Neviem si predstaviť, aké to musí byť, keď ti niekto siahne na slobodu. Nemôžeš byť s dcérou, mamou a vo vzduchu visí možnosť, že ich neuvidíš veľký kus života alebo už nikdy. To je niečo, nad čím premýšľam v jeho prípade.

3. Každý má rád ‘Krstného otca’, no každý ho sleduje z bezpečia domova na gauči. Nikto by nechcel zažiť ani percento toho, čo sleduje v gangsterských filmoch na vlastnej koži. Hovoriť pravdu v prípade, keď ide o život je nielen správne, ale nevyhnutné. Preto dúfam, že to pre Dannyho dopadne správne, nech už to má byť akokoľvek.

Ego, Yaksha aj Lvcas Dope reagujú na Tekashiho: Je to hitmaker a najgeniálnejší troller na hudobnej scéne
Ego, Yaksha aj Lvcas Dope reagujú na Tekashiho: Je to hitmaker a najgeniálnejší troller na hudobnej scéne Zdroj: Yaksha archív

4. Pravdepodobne by to pre neho mohlo dávať zmysel v prípade, že by nesúhlasil s programom na ochranu svedkov. Ja ho poznám ako pokorného chalana, ktorý mal sen a pri jeho plnení spravil viac nesprávnych rozhodnutí, ktoré ho dostali do aktuálnej situácie. Správal sa ku mne vždy priateľsky a férovo a osobne nemám dôvod sa mu otočiť chrbtom.

5. Každý by mal robiť to, čo vie a celý svet vie, že Tekashi je hitmaker + najgeniálnejší troller na hudobnej scéne.

Ego –„Tekashi nebol žiadny gangster. Bol v rozpakoch, keď mal preskočiť plot na kúpalisko.“

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 69446 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo Ego sleduje intenzívne celý súdny proces
  • Aké sú jeho skúsenosti s udavačstvom
  • V čom podľa neho spočíva Tekashiho úspech
  • Aké má s Tekashim zážitky s pištoľou a z kúpaliska
  • Prečo s úsmevom prezrádza, že sa aspoň trochu pričinil o úspech jeho najväčšieho hitu
  • Ako si na Tekashiho spomína Lvcas Dope
  • Čo si Lvcas myslí o jeho možnostiach tvoriť aj naďalej
Domov
Zdieľať
Diskusia