Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2019, 18:01
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

O koľko si za posledný rok prilepšili Kanye West či Jay-Z? Rebríček odhaľuje najlepšie zarábajúcich raperov

HUDBA KANYE WEST
Uložiť Uložené

Počas posledných dvanástich mesiacov sa najviac darilo Kanyemu.

Asi nikto nemôže pochybovať, že rapový žáner je v dnešnej dobe jedným z najpopulárnejších na svete. To nedokazujú len vypredané koncerty a veľké čísla na hudobných streamovacích platformách, ale v konečnom dôsledku aj samotné zárobky hip-hopových umelcov.

Magazín Forbes pravidelne zostavuje rebríčky najlepšie platených ľudí v rôznych oblastiach a aj tentokrát prináša nový zoznam raperov, ktorí si za posledných 12 mesiacov dokázali na účet pripísať najviac peňazí.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kim Kardashian West (@kimkardashian),

V najnovšom rebríčku sa prvé miesto podarilo vôbec prvýkrát v histórii obsadiť Kanyemu Westovi, ktorý sa od minulého roku posunul až o 9 priečok nahor. Za posledných 12 mesiacov sa mu totiž podarilo prilepšiť si až o 150 miliónov dolárov.

Pravdepodobne za to môže jeho značka Yeezy v spolupráci s adidas. Tá by totiž podľa odhadov mala do konca roka dosiahnuť obrat 1,5 miliardy amerických dolárov. Táto cifra by sa mohla v nasledujúcich rokoch ľahko zdvojnásobiť. 

Odporúčané
Kanye West odhalil stovky tenisiek Yeezy, z ktorých väčšina nikdy nevyšla Kanye West odhalil stovky tenisiek Yeezy, z ktorých väčšina nikdy nevyšla 11. júla 2019, 18:59

Na druhej priečke sa umiestnil Jay-Z so zárobkami v hodnote 81 miliónov dolárov. Hoci ide o väčšiu sumu ako v minulom roku, prvenstvo sa mu tentokrát nepodarilo udržať. V tesnom závese sa na treťom mieste nachádza Drake a za ním Diddy. V rebríčku sa umiestnili aj predstavitelia novej školy ako Travis Scott či Migos.

Zaujímavé je, že ani tento rok sa do prvej desiatky nedostala žiadna ženská raperka. Nicki Minaj skončila na 12. mieste so slušnými 29 miliónmi dolárov a tesne za ňou sa umiestnila aj jej rivalka Cardi B, ktorá zaostáva len o jeden milión.

Najlepšie zarábajúci hip-hopový umelci 2019 podľa magazínu Forbes:

1. Kanye West – 150 miliónov dolárov
2. Jay-Z – 81 miliónov dolárov
3. Drake – 75 miliónov dolárov
4. Diddy – 70 miliónov dolárov
5. Travis Scott – 58 miliónov dolárov
6. Eminem – 50 miliónov dolárov
6. DJ Khaled – 40 miliónov dolárov
8. Kendrick Lamar – 38,5 miliónov dolárov
9. Migos – 36 miliónov dolárov
10. Childish Gambino – 35 miliónov dolárov 
Domov
Zdieľať
Diskusia