Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2019, 21:21
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Tekashimu nakladajú najznámejší raperi planéty: Na súde hralo Gummo, 6ix9ine udal populárneho kolegu a priznal úplatky

HUDBA 6IX9INE
Uložiť Uložené

6ix9ine má za sebou prvých pár dní súdneho procesu, v rámci ktorého sa rozhoduje aj o tom, či by sa mohol v dohľadnej dobe dostať na slobodu.

Od začiatku týždňa prebieha súdny proces, v rámci ktorého by sa malo rozhodnúť o budúcnosti amerického rapera 6ix9ine. Výsledok bude zaujímať aj množstvo Slovákov, keďže Tekashimu sa najprv podarilo zviditeľniť v našej krajine, až potom prerazil do celého sveta.

Odporúčané
Ako môže dopadnúť Tekashi, ktorý udal celý gang výmenou za slobodu? Toto sú tri najpravdepodobnejšie scenáre Ako môže dopadnúť Tekashi, ktorý udal celý gang výmenou za slobodu? Toto sú tri najpravdepodobnejšie scenáre 17. septembra 2019, 17:34

Keď ho v novembri federálna polícia zadržala, pôvodne vinu popieral. Neskôr však uzavrel dohodu o vine a treste a s FBI sa dohodol, že udá všetkých členov nebezpečného gangu Nine Trey výmenou za slobodu. 

Počas posledných pár dní sa na verejnosť dostalo množstvo informácií z Tekashiho svedectva, z ktorých vyplýva, že sa skutočne rozhodol potopiť každého vo svojom okolí. V nasledujúcich riadkoch sa pozrieme na zopár kľúčových častí doterajších troch dní, počas ktorých dúhový raper vypovedal. Priznal svoje prešľapy, ale aj motiváciu stať sa členom nebezpečnej skupiny. Samozrejme, jeho slová nenechali chladnými ani viacero populárnych kolegov. 

Chcel byť v gangu, lebo to bolo cool

Už počas prvého dňa pojednávania v súdnej sieni hrali Tekashiho videoklip Gummo aj Kooda, ktoré nájdeme na slovenskom YouTube kanáli FCK THEM. Úlohou rapera bolo pomenovať jednotlivých členov, ktorí sa vo videu nachádzajú. V tejto súvislosti zároveň opisuje motiváciu, prečo sa vlastne ešte pred vznikom skladby spojil s nebezpečnou skupinou. Dôvodom má byť práve skutočnosť, že chcel mať vo videoklipe členov skutočného gangu. 

Odporúčané
Tekashimu sa pripomína bývalý manažér Shotti. Raper ho dostal za mreže na 15 rokov svedectvom, aby sa sám vyhol trestu Tekashimu sa pripomína bývalý manažér Shotti. Raper ho dostal za mreže na 15 rokov svedectvom, aby sa sám vyhol trestu 3. septembra 2021, 9:30

Neskôr sa skutočne stal aj členom Nine Trey. Keď sa prokurátor opýtal na dôvod, dostal očakávanú odpoveď: „Mojou úlohou bolo robiť hity a byť finančnou podporou pre gang.“ A čo mal za svoje služby od gangu dostať? „Kariéru,“ odpovedá dúhový Daniel na súde podľa Highsnobiety

Uniklo video z únosu

Ústrednou témou pojednávania bol jeho únos z minulého roka. Raperovou úlohou bolo totiž predniesť dostatok dôkazov na to, aby usvedčil jedného z členov gangu Nine Trey, ktorý nebol ochotný priznať sa, že Tekashiho okradol o šperky a hotovosť v hodnote 750-tisíc dolárov. 

Aktuálne sa na verejnosť prostredníctvom New York Daily News dostal aj záznam, ktorý potvrdzuje Tekashiho výpoveď o tom, že bol skutočne unesený. Dôvodom únosu malo byť, že úspešný raper prestal byť ochotný dotovať členov gangu tak, ako si to priali. Údajne ponúkol únoscom 100-tisíc dolárov za to, aby ho pustili. Video zaznamenáva aj ich ústnu dohodu. 

Udal ďalšieho rapera z iného gangu, s ktorým mal konflikt

Členstvo v gangu, ktorý pácha trestné činy, je v Spojených štátoch považované za protiprávne. Keď sa počas prvého dňa pojednávania sudca Tekashiho spýtal na jeho rapové konflitky, dočkal sa odpovede, akú už všetci poznáme: „Bolo ich veľa,“ prezradil Daniel Hernandez známy ako 6ix9ine. 

Americký raper potvrdíl, že Trippie Redd, Cassanova, Chief Keef a členovia Rap-a-Lot Records boli jeho hlavnými nepriateľmi. Sudcu zaujímalo, čo sa stalo medzi ním a Trippie Reddom, s ktorým vydávali skladby pod rovnakým vydavateľstvom a dokonca majú aj spoločný track. 6ix9ine podľa Vulture potvrdil, že v novembri 2017 napadol gang skupinu v ktorej bol aj Trippie Redd. A to aj napriek pokusu jeho manažéra urovnať beef.  

Priznal objednávku vraždy Chief Keefa

6ix9ine priznal pred súdom aj to, že si objednal streľbu na Chief Keefa. Stalo sa tak v jednom z hotelov v New Yorku. Pôvodne strelcovi sľúbil 20-tisíc dolárov, keď sa však dozvedel, že akcia nedopadla úspešne a padol len jeden nepresný výstrel, zaplatil len 10-tisíc dolárov. Strelec Kintea McKenzie sa už k trestnému činu priznal a aktuálne čaká na určenie výšky trestu. 

Odporúčané
6ix9ine zaplatil 20-tisíc dolárov za streľbu na Chief Keefa 6ix9ine zaplatil 20-tisíc dolárov za streľbu na Chief Keefa 13. februára 2019, 10:09

Obul sa do neho Snoop Dogg, Meek Mill a mnohí ďalší

Situáciu na súde sledujú aj populárni raperi, ktorí už dávno na Tekashiho za udavačstvo útočia. Porušil kódex gangu úzko prepojený s tým rapovým a sídliskovým. Jeho najväčším odporcom je dlhodobo Snoop Dogg, podľa ktorého nie je nič horšie, ako stať sa snitchom. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

‍♂‍♂never have never will

Príspevok, ktorý zdieľa snoopdogg (@snoopdogg),

Udavačov nestrpí ani ďalší populárny interpret Meek Mill, ktorý na Twitter napísal odkaz venovaný Tekashimu. Podľa neho nie je cestou ku peniazom príživníctvo, zároveň dáva verejnosti na známosť, že sa nevyplatí byť internetovým hrdinom ako dúhový raper. 

Pridáva sa aj legendárny Royce da 5'9", ktorý mal počas svojej kariéry možnosť spolupracovať s kapacitami ako Eminem, Dr. Dre alebo DJ Premier. Ten sa rozhodol len vtipne poukázať na to, že Tekashimu ide lepšie rozprávanie ako rapovanie. V udavačstve je podľa Roycea naozaj dobrý. 

Domov
Zdieľať
Diskusia