Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2019, 21:12
Čas čítania 0:00
Vl Mi

V stredu bude ešte chladnejšie ako v utorok, na niektorých miestach Slovenska sa vyskytnú snehové prehánky a prízemné mrazy

ZAUJÍMAVOSTI POČASIE
Uložiť Uložené

Treba sa zmieriť s tým, že leto už máme za sebou.

Ak si ešte nevytiahol sveter, je na čase tak spraviť. Meteorológovia totiž hlásia, že streda má byť ešte chladnejšia ako utorok. Teplota nedosiahne ani 20 stupňov Celzia. Dôvodom je studený front, ktorý v noci prejde cez územie Slovenska, informuje TASR s odvolaním sa na Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Studený front prinesie podľa odborníkov studený, pôvodom arktický vzduch. „Vytvárajú sa v ňom aj prehánky, a keď k nám prenikne, bude, samozrejme, klesať aj hranica sneženia,“ napísali na sociálnej sieti. Snehové prehánky môžeme očakávať aj v polohách okolo 1200 metrov nad morom.

Odporúčané
Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) 25. augusta 2019, 18:16


Na severe Slovenska bude skutočne chladno, teplota sa má pohybovať v rozmedzí okolo osem až deväť stupňov Celzia. Na juhu to bude do asi 18 stupňov. Takto by to malo byť celý týždeň. „Ďalšie noci bude aj menej oblačnosti a slabší vietor, čo sa prejaví na nižšej nočnej teplote.“  V dolinách a kotlinách má miestami slabo mrznúť, na viacerých miestach sa môže vyskytnúť prízemný mráz.

Domov
Zdieľať
Diskusia