Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2019, 21:56
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Posuvná terasa a dizajn z budúcnosti. Uznávaný poľský architekt opäť čaroval

Posuvná terasa a dizajn z budúcnosti. Uznávaný poľský architekt opäť čaroval
Zdroj: Olo Studio / Juliusz Sokołowski
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Nehnuteľnosť, akú si ešte nevidel, avšak zamiluješ si ju na prvý pohľad.

Architektúra nemá limity a dnes sa o tom opätovne presvedčíme. Na krátku chvíľu opustíme domácu pôdu a pozrieme sa na projekt Quadrant House, ktorý vyráža dých už od prvých momentov. 

Dielo uznávaného poľského architekta Roberta Konieczneho je totiž výnimočné. Nehnuteľnosť situovaná uprostred predmestia ponúka 558 metrov štvorcových obytnej plochy, avšak hlavným lákadlom je terasa, respektíve možnosť jej celkového posúvania.

Variabilný koncept rodinného domu bola požiadavka investora a čerstvý člen L'Académie d'architecture nepotreboval viac inštrukcií. Výsledkom je jednoduché, presvetlené bývanie reagujúce na pohyb slnečných lúčov. Celé „natáčanie“ je plne automatizované a modul sa tak pripája podľa potrieb k obývacej miestnosti, respektíve SPA. 

Odporúčané
Výhľady hodné miliónov alebo 10 spálni, v ktorých sa musíš prebúdzať s úsmevom  Výhľady hodné miliónov alebo 10 spálni, v ktorých sa musíš prebúdzať s úsmevom 11. septembra 2019, 20:33

Za pozornosť avšak určite stojí aj interiér plný ďalších moderných technológií a nadčasového zariadenia, v ktorom každý člen rodiny dokáže nájsť svoj kľud a pokoj. Dom tak nie je zaujímavý len pre svoje technické riešenie, ale aj vizuálne, pričom mu dominuje jednoduchosť a precízne detaily

Teraz si už ale vychutnaj projekt vznikajúci celých 5 rokov prostredníctvom galérie snímok a môžeš nám veriť, že nič krajšie v rámci architektúry dnes neuvidíš.  

Domov
Zdieľať
Diskusia