Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2019, 10:49
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Po návrhu na rozvod sa premenil stalkera, prenasledoval ju, poslal 700 správ, tajil, že je psychicky chorý. Podľa súdu je nevinný

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Okresný súd v Michalovciach ho označil za vinného z vážneho prečinu, krajský súd ho však úplne oslobodil .

42-ročný Andrej z okresu Vranov nad Topľou podal odvolanie voči rozsudku Okresného súdu v Michalovciach. Ten ho v januári uznal vinným z prečinu nebezpečného prenasledovania, informuje SME.

V roku 2015 mu manželka oznámila, že podáva žiadosť na rozvod. Po tomto jej rozhodnutí opustil spoločnú domácnosť, no manželku opakovane vyhľadával. Sledoval ju, posielal jej kvety, za dva mesiace jej poslal takmer 600 SMS správ a viac než 100 správ na sociálnej sieti.

 

Okresný súd v Michalovciach ho označil za vinného z vážneho prečinu, krajský súd ho však úplne oslobodil
Okresný súd v Michalovciach ho označil za vinného z vážneho prečinu, krajský súd ho však úplne oslobodil Zdroj: pxhere

Všetko to však vyvrcholilo až v deň, keď sa Lívia mala stretnúť s právnym zástupcom. Andrej na ňu čakal pred jej blokom, keď vychádzala a zbadala ho, zľakla sa a zavolala na políciu. Bála sa ho tak, že spolu s dieťaťom odišla z miesta trvalého bydliska. Po pár dňoch sa tam však vrátila a manžel sa tam objavil zas.

Keď bol Andrej predvolaný na súd, vinu poprel. Tvrdil, že SMS boli jediným možným spôsobom komunikácie, pretože zo Slovenska pracovne odchádzal. Chcel vedieť, prečo sa chce rozviesť, chcel ich vzťah urovnať. Na správy však neodpovedala. V nich ju prosil aj o to, aby sa mohla stretnúť s ich synom.

Odporúčané
Telo bratislavského mafiána zbierali po častiach. Mužovi, ktorý odporoval, znásilnili gangstri ženu Telo bratislavského mafiána zbierali po častiach. Mužovi, ktorý odporoval, znásilnili gangstri ženu 15. septembra 2019, 16:39

Lívia na súde povedala, že návrh podala najmä preto, že pred ňou zatajil, že navštevuje psychiatra. Keď za psychiatrom šla, odmietol jej síce prezradiť diagnózu, no odporučil jej, aby návrh na rozvod podala čo najskôr.

Okresný súd uznal Andreja vinným, vymeral mu peňažný trest v hodnote tisíc eur, alebo polročné väzenie, ak by peniaze neposielal. Krajský súd rozsudok označil za nesprávny a nezákonný. Andreja úplne oslobodili. Predseda senátu uviedol, že jeho skutky nemali až takú intenzitu, ako si zákon pri tomto obvinení vyžaduje.

Odporúčané
Slovenským súdom úplne dôverujú len 4 % obyvateľov krajiny, najväčším problémom je korupcia Slovenským súdom úplne dôverujú len 4 % obyvateľov krajiny, najväčším problémom je korupcia 14. augusta 2019, 13:06
Domov
Zdieľať
Diskusia