Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2019, 16:37
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Syn Usámu bin Ládina je mŕtvy. Donald Trump tvrdí, že bol zabitý počas protiteroristickej akcie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V čase smrti mal Hamza približne 30 rokov.

Biely dom tvrdí, že Hamza bin Ládin, syn niekdajšieho vodcu teroristickej organizácie al-Káida Usámu bin Ládina, je mŕtvy. O život mal prísť medzi hranicami štátov Afganistan a Pakistan počas protiteroristickej akcie vedenej Spojenými štátmi. Informuje o tom Washington Post.

V oficiálnom stanovisku Donalda Trumpa sa nenachádzajú žiadne bližšie podrobnosti o smrti syna bin Ládinovej tretej ženy. Hamza mal v čase usmrtenia približne 30 rokov.

Informácie o tom, že Hamza je skutočne mŕtvy sa objavili v médiách ešte pred niekoľkými týždňami, keď to v rozhovore pre stanicu Fox News spomenul americký minister obrany Mark Esper. Trump to však až doteraz nijako nekomentoval.

„Strata Hamzu bin Ládina nielenže pripravila al-Káidu o skúseného lídra a pretrhla symbolické puto tejto organizácie s jeho otcom, ale podkopáva aj dôležité operačné činnosti skupiny,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení Bieleho domu.

Donald Trump tvrdí, že syn Usámu bin Ládina bol zabitý počas protiteroristickej akcie
Donald Trump tvrdí, že syn Usámu bin Ládina bol zabitý počas protiteroristickej akcie Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia