Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2019, 18:43
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dievča sa každé ráno budí s tým, že je 11. júl. V tento deň si poranila hlavu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Rodičia stále prosia verejnosť o pomoc a hľadajú lekára, ktorý by vedel o jej poškodení mozgu niečo viac.

16-ročná žena z Illinois utrpela zranenie hlavy, po ktorom jej pamäť nie je schopná pracovať tak, ako by mala. Každý deň sa zobudí s tým, že si myslí, že je 11. jún – deň, kedy sa jej stal úraz na tanečnom vystúpení. Do hlavy ju nechtiac nohou zasiahol chlapec a odvtedy sa jej pamäť v pravidelných intervaloch obnoví, kvôli čomu si nedokáže zapamätať viac ako dve hodiny. O prípade informoval portál ABC7

Krátko po nešťastnej udalosti síce Riley bola hospitalizovaná, lekári ju však neskôr prepustili. Že nie je všetko v poriadku si všimli rodičia, keďže dievča opakovane strácalo pamäť, čo sprevádzali aj záchvaty. Aktuálne tínedžerka podstupuje množstvo rôznych vyšetrení mozgu, lekári však nevedia prísť na to, čo môže opakovanú stratu pamäti spôsobovať.

Daily Mail uvádza, že nie je jasné ani to, či ide o trvalé poškodenie alebo dočasné, vie sa však, že opakovaná strata pamäti mozgu neprospieva.

Údajne však všetky vyšetrenia dopadli dobre, dievča sa dokonca cíti fit. Pre istotu však všade chodí s notebookom a zápisnikom, všetko si zapisuje a fotí. Rodičia sa stále obávajú o jej budúcnosť a prosia lekárov, ktorí by mohli o chorobe dcéry vedieť niečo viac. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia