Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2019, 16:45
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Na nový iPhone 11 Pro by Slovák pracoval 32 dní bez toho, aby jedol

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

V takom Švajčiarsku by sa však príliš nepretrhli.

To, že produkty od Apple nie sú vôbec lacné, je všeobecne známou skutočnosťou. Analytici z Picodi sa po prezentácii noviniek od tejto spoločnosti rozhodli porovnať priemerné mzdy v jednotlivých krajinách s cenou novinky iPhone 11 Pro.

Odporúčané
Slovák si kúpi drahé auto, pritom žije do tridsiatky s rodičmi. Sociálny status na internete je viac ako zdravie či komfort Slovák si kúpi drahé auto, pritom žije do tridsiatky s rodičmi. Sociálny status na internete je viac ako zdravie či komfort 27. augusta 2019, 19:24

Z nižšie priloženého grafu vyplýva, že z menovaných krajín by sa na produkt najviac narobil obyvateľ Mexika. Aby si zarobil na spomínaný iPhone, musel by odpracovať zhruba 54 dní. Slovensko sa, žiaľ, aj tentokrát ocitlo na posledných miestach. Od našej krajiny je na tom horšie okrem Mexika už iba Čierna Hora, Rusko, Maďarsko či Poľsko.

Na nový iPhone 11 Pro by Slovák pracoval 32 dní bez toho, aby jedol
Zdroj: Picodi

Cena iPhone 11 Pro (64GB) má byť 1179 € a vychádzajúc z priemerného príjmu v našej krajine podľa informácií štatistického úradu zarábame priemerne 1023 € v hrubom (780 € v čistom). Občan Slovenskej republiky by teda na iPhone 11 Pro musel odpracovať zaokrúhlene 32 dní, no okrem toho by nemohol mať žiadne výdavky.

To znamená, že by takáto osoba v priebehu 32 dní musela žiť jednoducho „zo vzduchu“. Ak si však k tomu zarátame platenie nájmu za byt, výdaje na stravu, mobilný paušál a podobne, šetrenie na extrémne drahý produkt od Apple by sa značne predĺžilo.

Odporúčané
Apple predstavil iPhone 11, iPhone 11 Pro a veľký 11 Pro Max Apple predstavil iPhone 11, iPhone 11 Pro a veľký 11 Pro Max 10. septembra 2019, 19:57
Domov
Zdieľať
Diskusia